Fiat Chrysler tilbakekaller over én million biler

Mulige feil med airbager og sikkerhetsbelter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bilprodusenten Fiat Chrysler tilbakekaller nesten 1,25 millioner pickuper fra verdensmarkedet på grunn av mulige feil med airbager og sikkerhetsbelter.

Feilene er sporet tilbake til programvaren, opplyser selskapet.

TILBAKEKALLES: Fiat Chrysler tilbakekaller nesten 1,25 millioner pickuper fra verdensmarkedet på grunn av mulige feil med airbager og sikkerhetsbelter. Foto: Dario Lopez-Mills/AP/Scanpix
TILBAKEKALLES: Fiat Chrysler tilbakekaller nesten 1,25 millioner pickuper fra verdensmarkedet på grunn av mulige feil med airbager og sikkerhetsbelter. Foto: Dario Lopez-Mills/AP/Scanpix Vis mer

Fiat Chrysler sier feilen i programvaren kan føre til at airbagene og sikkerhetsbeltene deaktiveres hvis en pickup velter i et krasj. Tilbakekallet gjelder ulike modeller av pickupen Ram, laget mellom 2013 og 2016.

En million biler av modellen kjører rundt på amerikanske veier. 238.000 biler i Mexico og Canada omfattes av tilbakekallingen, mens det i resten av verden kun er snakk om 21.500 biler.

Fredag ble det også kjent at myndighetene i Sør-Korea har beordret Hyundai og Kia til å kalle tilbake 240.000 biler for å rette opp fem feil. Feilene ble rapportert av en varsler.

Tilbakekallingen gjelder totalt tolv modeller.

(NTB)