Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fiat-eiere granskes i Diana-saken

PARIS (NTB-DPA-AFP): Fransk politi begynte tirsdag å granske eierne av 40 000 biler av typen Fiat Uno. En slik bil skal ha vært innblandet i ulykken der prinsesse Diana og hennes kjæreste Dodi al-Fayed mistet livet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rester av en malingstype som kalles «bianco-corfu» («Korfu-hvitt») ble funnet på vraket av Mercedesen som Diana, Dodi, sjåføren Henri Paul og livvakten Trevor Rees-Jones kjørte i da ulykken inntraff. Rees-Jones ble hardt skadd, men overlevde kollisjonen, de andre tre omkom.

  Politiet begynte sin leting med en liste over 100 000 Fiat Uno'er, men har senere greid å redusere antallet aktuelle kjøretøyer til 40 000. Bilen som kan ha kollidert med Mercedesen er trolig produsert i tidsrommet mellom 1983 og 1987, sa polititalsmenn i Paris tirsdag.

  Det vil ta flere uker og kanskje måneder før politiet har greid å avhøre alle de mulige eierne av Fiaten. Arbeidet ble innledet tirsdag ved at etterforskere gikk igjennom registreringspapirene og tok kontakt med de aktuelle bileierne for å eventuelt å kalle dem inn til avhør.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!