Fiat på felgen

Fabrikkstreiken har til nå kostet 35 000 biler.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Fiat-ledelsen hevder de har måttet kutte produksjonen med 35 000 biler på grunn av arbeiderstreik ved selskapets fabrikk i Sør-Italia. Og det påfører selskapet «alvorlig økonomisk skade», sier ledelsen.

Arbeiderkonflikten skjer på et tidspunkt der bilgiganten forsøker å rette på store produksjonstap i fjor.

I tre uker har det hersket streik ved fabrikken i Melfi, hvor arbeidere blant annet har satt opp barrikader og veisperringer for å hindre streikebryteri.

Selv om sperringene nå er fjernet, hevder Fiat-ledelsen at streikende arbeidere fortsatt hindrer folk å komme på jobb. Det er stålarbeidernes forbund som startet streiken 19. april, hvor de krever høyere lønn og bedre arbeidsforhold på fabrikken.

Streiken har ført til at produksjonen ved fabrikken går på lavgir, men også de andre Fiat-fabrikkene i landet halter fordi streiken hindrer produksjonen av nødvendige bildeler.

Hardest rammet er Fiats to nye toppmodeller - Lancia Y og Fiat Punto. Begge produseres på fabrikken i Melfi.

Nå vil ledelsen komme i dialog med streikeledelsen og diskutere kravene i et desperat forsøk på å få produksjonen i full gang, melder nyhetsbyrået AP.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.