Fiat sier opp 8100

Det er ikke bare i Norge at arbeidsmarkedet er tøft for tida. Fiat sier opp 6500 ansatte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den italienske bilprodusenten Fiat går til oppsigelse av 8100 arbeidere i et forsøk på å redde selskapet som går med tap, melder det italienske nyhetsbyrået ANSA.

Byrået henviser til fagforeningskilder. Fagforeningsledere møtte onsdag ettermiddag ledelsen i selskapet for å bli orientert om selskapets planer.

Ifølge ANSA vil 5.000 måtte slutte 2. desember, mens resten må slutte i juli neste år.

Oppsigelsene er del av en restruktureringsplan for selskapet, som ikke har gått med overskudd siden 1997. Selskapet har tapt rundt 11 milliarder kroner de siste to årene, og over halvparten av tapet kom de seks første månedene i år.

Fiat markedsandel i Italia er fra 2001 til år sunket fra 32,1 prosent til 28,7 prosent, og mye av tilbakegangen skyldes dårlig salg av den nye modellen Stilo, som stort sett har fått meget positive omtaler i mediene.

Fiats sjef Giancarlo Boschetti sier Fiat må redusere produksjonen med 30 prosent for å kompensere det sviktende salget.

Umberto Agnelli, sjefen for finansselskapet som eier Fiat, har antydet at Fiat kan bli nødt til å la amerikanske General Motors overta bilproduksjonsselskapet. Fiat Auto solgte 20 prosent av aksjene i år 2000 og har en opsjon på å selge de resterende 80 prosent innen 2004. Men industriminister Antonio Marzano sa onsdag at Fiat bør forbli på italienske hender.

(NTB)

HOVEDKVARTER:</B> Det kommer dårlige nyheter til de ansatte fra Fiat-hovedkvarteret i Roma. Tusenvis av ansatte i Milano og på Sicilia mister jobben.