Fidel Castro er død

Cubas tidligere president Fidel Castro ble 90 år gammel.

DØD: Fidel Castro er død, 90 år gammel. Det melder hans bror Raul Castro. Fidel Castro var president på Cuba fram til 2006, da han overlot makten til sin bror. Foto:  Claudia Daut/Reuters/NTB Scanpix
DØD: Fidel Castro er død, 90 år gammel. Det melder hans bror Raul Castro. Fidel Castro var president på Cuba fram til 2006, da han overlot makten til sin bror. Foto:  Claudia Daut/Reuters/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Fidel Castro, tidligere president på Cuba og leder av den kommunistiske revolusjonen, er død 90 år gammel. Det opplyser hans bror Raul Castro i en uttalelse sendt på Cubas statlige TV.

Castro, hvis egentlige navn er Fidel Alejandro Castro Ruz, gjennomførte den cubanske revolusjon som geriljaleder i årene 1953-1959. Han var siden landets fremste politiske leder i nesten et halvt århundre, frem til han overlot makten til sin bror i 2006.

Han er den cubanske revolusjonens far og en av det 20. århundrets mest ikoniske helter i den latinamerikanske verden.

Castros tilhengere har hyllet ham som mannen som ga Cuba tilbake til folket, mens motstanderne har beskyldt ham for å slå brutalt ned på alle former for motstand, skriver BBC.

Fidel Castro feiret sin 90-årsdag i Cubas hovedstad Havanna i august.

I årevis, ja helt siden Fidel Castros bror Raul Castro overtok makten i 2006, har det jevnlig oppstått rykter om hans død, meldte New York Times i fjor. Denne gang er det imidlertid grunn til å tro på nyheten, som først ble meldt på statlig fjernsyn.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer