Fidel Castro er død

Cubas tidligere president Fidel Castro ble 90 år gammel.

DØD: Fidel Castro er død, 90 år gammel. Det melder hans bror Raul Castro. Fidel Castro var president på Cuba fram til 2006, da han overlot makten til sin bror. Foto:  Claudia Daut/Reuters/NTB Scanpix
DØD: Fidel Castro er død, 90 år gammel. Det melder hans bror Raul Castro. Fidel Castro var president på Cuba fram til 2006, da han overlot makten til sin bror. Foto:  Claudia Daut/Reuters/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Fidel Castro, tidligere president på Cuba og leder av den kommunistiske revolusjonen, er død 90 år gammel. Det opplyser hans bror Raul Castro i en uttalelse sendt på Cubas statlige TV.

Castro, hvis egentlige navn er Fidel Alejandro Castro Ruz, gjennomførte den cubanske revolusjon som geriljaleder i årene 1953-1959. Han var siden landets fremste politiske leder i nesten et halvt århundre, frem til han overlot makten til sin bror i 2006.

Han er den cubanske revolusjonens far og en av det 20. århundrets mest ikoniske helter i den latinamerikanske verden.

Castros tilhengere har hyllet ham som mannen som ga Cuba tilbake til folket, mens motstanderne har beskyldt ham for å slå brutalt ned på alle former for motstand, skriver BBC.

- NOEN SKÅLER MED CHAMPAGNE: Tidligere president i Cuba, og leder for den cubanske revolusjon, Fidel Castro Ruz, døde 25. november, 90 år gammel. Video: Reuters / NTB Scanpix Vis mer

Fidel Castro feiret sin 90-årsdag i Cubas hovedstad Havanna i august.

I årevis, ja helt siden Fidel Castros bror Raul Castro overtok makten i 2006, har det jevnlig oppstått rykter om hans død, meldte New York Times i fjor. Denne gang er det imidlertid grunn til å tro på nyheten, som først ble meldt på statlig fjernsyn.

- Øverstkommanderende for den cubanske revolusjonen døde klokken 22.29 i kveld, kunngjorde president Raul Castro på statlig fjernsyn sent fredag.

Saken oppdateres.

Fidel Castro

Navn: Fidel Alejandro Castro Ruz

Født: 13. august 1926

Død: 25. november 2016

Fødested: Birán, Cuba

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer