Fidel Castro er ikke død

Sterke rykter til tross, gamle Fidel lever. Søndag ble en av hans nye artikler publisert i en kubansk avis.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En ny kommentarartikkel av Cubas president Fidel Castro ble trykket i den offisielle avisen Juventud Rebelde på søndag, samtidig som ryktene igjen florerte i eksilmiljøet i Miami om at han var død.

I den lange artikkelen i Juventud Rebelde forteller Castro om begivenheter tidlig på 50-tallet som markerte begynnelsen på revolusjonen hans. Blant annet hyller han en cubansk politiker som bekjempet korrupsjonen under Batista-regimet, Eduardo Chibas.

Castro har ikke vært å se offentlig på over et år på grunn av sykdom. Siden et TV-intervju i juni har det heller ikke vært bilder eller videoopptak av ham. Han har likevel fortsatt å skrive sin spalte to ganger i uka i cubanske aviser.

Fredag oppsto igjen en ryktestorm i Miami etter at en lokal TV-stasjon spekulerte på om han var død, ikke minst fordi det verken ble offentliggjort bilder, brev eller opptak av ham i forbindelse med 81-årsdagen hans 13, august.

Cubas utenriksminister Felipe Pérez Roque sa under et besøk i Brasil torsdag at Castro har det bra, at han jobber målbevisst for å bli bedre, og at han tilbringer tiden med å lese, skrive og arbeide.

(NTB)

 Gamle Fidel lever, og skriver. En artikkel med hans navn ble publisert i avisen Juventud Rebelde. Her minnes Castro 100-års dagen til den kubanske politikeren Eduardo Chivas. Foto: JAVIER GALEANO/AP og ALEJANDRO ERNESTO/ APA
Gamle Fidel lever, og skriver. En artikkel med hans navn ble publisert i avisen Juventud Rebelde. Her minnes Castro 100-års dagen til den kubanske politikeren Eduardo Chivas. Foto: JAVIER GALEANO/AP og ALEJANDRO ERNESTO/ APA Vis mer
Fidel Castro er ikke død