Fidel Castro er ikke død

Sterke rykter til tross, gamle Fidel lever. Søndag ble en av hans nye artikler publisert i en kubansk avis.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

En ny kommentarartikkel av Cubas president Fidel Castro ble trykket i den offisielle avisen Juventud Rebelde på søndag, samtidig som ryktene igjen florerte i eksilmiljøet i Miami om at han var død.

I den lange artikkelen i Juventud Rebelde forteller Castro om begivenheter tidlig på 50-tallet som markerte begynnelsen på revolusjonen hans. Blant annet hyller han en cubansk politiker som bekjempet korrupsjonen under Batista-regimet, Eduardo Chibas.

Castro har ikke vært å se offentlig på over et år på grunn av sykdom. Siden et TV-intervju i juni har det heller ikke vært bilder eller videoopptak av ham. Han har likevel fortsatt å skrive sin spalte to ganger i uka i cubanske aviser.

Fredag oppsto igjen en ryktestorm i Miami etter at en lokal TV-stasjon spekulerte på om han var død, ikke minst fordi det verken ble offentliggjort bilder, brev eller opptak av ham i forbindelse med 81-årsdagen hans 13, august.

Cubas utenriksminister Felipe Pérez Roque sa under et besøk i Brasil torsdag at Castro har det bra, at han jobber målbevisst for å bli bedre, og at han tilbringer tiden med å lese, skrive og arbeide.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer