Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fidel Castro fyller 82

Men eks-diktatoren møtte ikke opp til sin egen bursdagsfeiring.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fidel Castro møtte ikke opp til sin egen bursdagsfeiring onsdag. Han ble 82 år gammel.

Det ble ikke holdt noen offisiell feiring for Cubas tidligere president, men dagen ble markert med en konsert på Revolusjonsplassen i Havana.

Dagen ble også markert med et treplantingsritual i en park utenfor byen, og skoleelever i hovedstaden bakte ei gigantisk bursdagskake og sang for Fidel Castro. Selv var han ikke til stede på noen av arrangementene.

Fidel Castro overlot roret til lillebror Raúl Castro (77) i februar i år. Da hadde Fidel Castro ledet Cuba i nærmere 50 år. Han har ikke vist seg offentlig siden han ble operert i mageregionen i juli 2006, men han har gjort seg til kjenne i fjernsynsinnslag og gjennom jevnlige kommentarer i partiavisa Granma.

I sin siste kommentar hittil ga Fidel Castro uttrykk for støtte til Russland i konflikten med Georgia.

(NTB)

BURSDAGSDANS: I Havana var det dansing i gatene til ære for Castro, som har gitt fra seg presidentvervet til broren sin, Raul. Foto: Javier Galeano/Ap
BURSDAGSDANS: I Havana var det dansing i gatene til ære for Castro, som har gitt fra seg presidentvervet til broren sin, Raul. Foto: Javier Galeano/Ap Vis mer
KAKE: Barn i Havana fikk kake på menyen for å feire 82-år gamle Castro. Kaken ble servert i pionerpalasset.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!