Fidel Castro kan ha trukket seg

Kan være ferdig som leder av Cubas kommunistparti.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Havana (NTB-Reuters-AFP): Uttalelser fra Cubas tidligere president Fidel Castro tyder på at han kan ha trukket seg som leder for kommunistpartiet.

84 år gamle Castro har ikke offisielt erklært at han har sagt fra seg det siste av ledervervene sine. Men i et møte med en gruppe studenter onsdag, skal han ha beskrevet seg selv som en «ideenes soldat», og ikke som partileder.

- Jeg ble syk og gjorde det jeg måtte: Delegerte makten. Jeg kan ikke gjøre noe som jeg ikke er i stand til å bruke all tiden min på, sa Castro ifølge statlige medier.

Han sa han var glad for at Cuba fortsatt fungerer, tross mange utfordringer. Videre pekte han på utviklingen i Kina som et eksempel til etterfølgelse.

Fidel Castro gikk av som president og overlot makten til broren Raul i 2006. Raul Castro har uttalt at Cubas økonomiske modell må oppdateres, og han har lagt fram en rekke forslag til reformer som skal diskuteres av kommunistpartiet. (©NTB)

Fidel Castro omtalte seg selv som en «ideenes soldat» da han møtte en gruppe studenter denne uken. Foto: REUTERS/SCANPIX