<strong>OVERRASKELSESOPPTREDEN:</strong> Kubanske medier melder om at Fidel Castro viste seg i offentlighet mandag denne uken, mens bildene først ikke ble publisert før fredag. New York Times skriver at dette er første gang den tidligere presidenten viser seg på 14 måneder.
OVERRASKELSESOPPTREDEN: Kubanske medier melder om at Fidel Castro viste seg i offentlighet mandag denne uken, mens bildene først ikke ble publisert før fredag. New York Times skriver at dette er første gang den tidligere presidenten viser seg på 14 måneder. Vis mer

Fidel Castro viste seg i offentlighet for første gang på 14 måneder

Var bildene fra februar ikke så nye likevel?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Fredag publiserte Granma, kommunistpartiets offisielle avis, en angivelig ny bildeserie av Fidel Castro (88).

Hvis bildene er nye, er det første gang på 14 måneder at Castro, som var president på Cuba fra 1976 til 2008, viser seg i offentligheten, ifølge New York Times.

Og det ble litt av en gledelig overraskelse for folket, ifølge Granma.

Men tilbake i februar skrev Dagbladet at en angivelig ny bildeserie var publisert av den tidligere presidenten. Disse bildene hadde som mål å avlive ryktene om Castros død. Om bildene som ble publisert i februar var nye, er ikke lett å vite, ettersom mediene på Cuba er kontrollert av myndighetene.

Uansett, så er i alle fall den tidligere presidenten som har heltestatus på Cuba, i topp «hilseform». Han strakk nemlig hånden ut av bussvinduet for å hilse på folk, og det helt uten problemer, melder Granma.

Venezuelansk delegasjon Ifølge den statlige avisen er bildene tatt av Castro når han hilser på en venezuelansk delegasjon som var på en omvisning på en skole i hovedstaden Havanna.

På bildene er Castro iført en blå caps, og er ellers ganske så sportslig antrukket. Venezuelanerne ser på bildene helt henrykte ut for å møte den tidligere presidenten. I følge den statlige avisen skal folk har ropt «Kom Fidel, kom Fidel!» utenfor bussen.

I møtet med venezuelanerne mandag denne uken, «hilste han på dem, en etter en, uten vanskeligheter», melder Granma. At bildene ikke ble publisert før fredag, skriver ikke avisen noen forklaring på.

Var imponerte Den statlige avisen rapporterer videre at gjestene var imponert over «Castros klarhet og hans oppmerksomhet rundt detaljene om det som skjer i Venezuela».

Siden Fidel Castro trådte tilbake i 2006 og overlot presidentembetet til sin bror Raul på grunn av en skrantende helse, har den cubanske revolusjons far skydd offentlighetens lys. Hans siste offentlige opptreden var 8. januar 2014, da han deltok på åpningen av et kunstgalleri, skriver NTB.

Blokaden oppheves? President Raùl Castro og president Barack Obama annonserte i desember at USA og Cuba skulle normalisere det diplomatiske forholdet seg i mellom. Den verdenskjente handelsblokaden mellom de to landene skal også oppheves, ifølge de to presidentene.

 I mai sa lederen for det amerikanske handelskammeret, Thomas J. Donahue, at blokaden må oppheves.

<strong>HENRYKTE:</strong> Ifølge den statlige avisen er bildene tatt av Castro når han hilser på en venezuelansk delegasjon som var på en omvisning på en skole i hovedstaden Havana.
HENRYKTE: Ifølge den statlige avisen er bildene tatt av Castro når han hilser på en venezuelansk delegasjon som var på en omvisning på en skole i hovedstaden Havana. Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer