Fidel Castro voldsomt ut mot Stoltenberg

Mener han planlegger en utryddelseskrig mot Russland.

 HARD UT:   - I går hørte jeg på NATOs nye generalsekretær. For et hat i ansiktet hans, skriver Fidel Castro i en kommentar som står på trykk i flere cubanske aviser, blant dem det cubanske kommunistpartiets talerør Granma. Foto: NTB Scanpix.
HARD UT: - I går hørte jeg på NATOs nye generalsekretær. For et hat i ansiktet hans, skriver Fidel Castro i en kommentar som står på trykk i flere cubanske aviser, blant dem det cubanske kommunistpartiets talerør Granma. Foto: NTB Scanpix.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Havana (NTB): - I går hørte jeg på NATOs nye generalsekretær. For et hat i ansiktet hans, skriver Fidel Castro i en kommentar som står på trykk i flere cubanske aviser, blant dem det cubanske kommunistpartiets talerør Granma.

- For en utrolig innsats for å fremme en utryddelseskrig mot den russiske føderasjon, skriver 88-åringen, som ledet Cuba med hard hånd i nesten 50 år før han overlot presidentposten til lillebroren Raul Castro i 2008.

Kritiserte Russland Jens Stoltenberg gikk i forrige uke hardt ut mot Russland og anklaget landet for å bryte folkeretten med sin støtte til separatister i nabolandet Ukraina.

- Russland fortsetter å handle i strid med folkeretten, sa Stoltenberg og etterlyste kursendring fra Moskva under sin første pressekonferanse som generalsekretær i NATO.

- NATO ønsker ikke konfrontasjon med Russland. Men vi kan ikke og vil ikke inngå kompromisser når det gjelder prinsippene som vår allianse og sikkerheten i Europa og Nord-Amerika hviler på, fortsatte han.

Fanatikere Uttalelsene må åpenbart ha falt Fidel Castro tungt for brystet. Han mener NATO kan sammenlignes med fanatikerne i Den islamske staten (IS) og er selv ikke i tvil om hvem som er mest ytterliggående.

- Hvilken religion er det egentlig de sverger til, undrer den tidligere cubanske lederen, som ellers vier mesteparten av aviskommentaren til høytflygende betraktninger om utviklingslære og svarte hull i universet.

- Det er mye vi ikke kjenner til, og vi vet også lite om vår egen uvitenhet, skriver Castro.

(NTB)