Fidji (14 mnd) døde etter å ha blitt etterlatt i glovarm bil

Eierne var på Ikea i fire timer for å handle bryllupsgave.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En fransk familie som var på vei til et bryllup i Spania, etterlot boxeren sin, Fidji i bilen, da de skulle på Ikea for å handle bryllupsgave.

Ifølge LiveLeak, som først hadde videoen, var hunden innesperret i bilen i fire timer, før folk skjønte at noe var galt.

Tilskuerne knuste rutene på bilen, og tømte kaldt vann over hunden. Den ble seinere tatt med til veterinær, og ble operert i tre timer, men livet sto ikke til å redde. Fidji ble 14 måneder.

Temperaturen inne i en parkert bil kan nå 85 grader, når den har stått noen timer i en utetemperatur på 22 grader.

Politiet har sagt at forbipasserende har lov til å knuse ei bilrute, hvis de frykter for barns eller dyrs liv.

Det norske Mattilsynet har sendt ut informasjon om hva du skal gjøre hvis du ser en hund som er innesperret i en varm bil. De skriver at hvis du ikke finner eieren, må du ringe politiet.

- Tegn på at hunden er overopphetet kan være at den er ustø, peser kraftig, er forvirret, har tørre og røde slimhinner i øyne og munn, har forhøyet kroppstemperatur (normal temperatur for hund er mellom 37,5 -39 grader) og økt puls. I alvorlige tilfeller vil hunden besvime og miste bevisstheten.

- Dersom hundens kroppstemperatur blir for høy kan den få alvorlige skader i hjerne, hjerte, tarmer, lever og nyrer - og i verste fall dø.

De tipser også om hvordan du kan finne navnet på bileier, for slik at du lettere skal få kontakt med vedkommende. Du sender REGNR og bilnummeret, for eksempel REGNR AB12345 til 2282.

Da får du en automatisk tekstmelding tilbake med informasjon om hvem som eier bilen.