«Fiende» av Norge

- Etter et par timer kom reaksjonen. Da sviktet beina under meg, sier Tove Lehre. Hun rister på hodet over innholdet i Overvåkningspolitiets mapper.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Om to uker stenger justisminister Odd Einar Dørum de overvåkedes rett til innsyn.

- Alle som har vært politisk aktive på venstresida, bør be om mappa si, sier SV-veteranen Tove Lehre (60).

Lehre er vararepresentant til Stortinget for SV, mangeårig lokalpolitiker for partiet i Lillehammer og sitter i fylkestinget i Oppland. Lehre er medlem av Folketrygdfondets styre. Hun ble for alvor rikskjendis da hun gikk mot at OL skulle arrangeres på Lillehammer.

- Jeg trodde egentlig ikke jeg hadde noen mappe. Jeg har aldri hatt kontakt med noen utenlandske ambassader eller folk fra land som ble ansett som fiendtlige. Dessuten tenkte jeg at det bare var jåleri å be om mappe. Men så fikk jeg se en annens mappe. Der sto det beskrevet at hun besøkte meg, i mitt småbruk på Lillehammer, og hadde vært på mitt tun. Da ble jeg først skjelven, og så bestemt. Jeg ville se mappa mi, sier Lehre til Dagbladet.

ERSTATNING: Nå er hun for lengst ferdig med å riste på hodet over innholdet. Hun har fått 30000 kroner i erstatning og har ingen problemer med å fortelle om innholdet.

«Tove Lehre var uten moralske hemninger og ble av kollegaer nærmest betraktet som en hedning. Hun var gravid og bodde sammen med en mann uten å være gift.»

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer