FIFA-boss Blatter oppretter antikorrupsjonskomité

Det trenger han, med 10 av 24 styremedlemmer i FIFA anklaget for korrupsjon.

OVERLEVELSESEVNE: Påstander om korrupte styremedlemmer i Det internasjonale fotballforbundet har fotfulgt president Sepp Blatter i alle år. Men Blatter har vist en fantastisk evne til å ri av alle stormer og sikre sin fremtid i FIFA.  Foto: AP Photo
OVERLEVELSESEVNE: Påstander om korrupte styremedlemmer i Det internasjonale fotballforbundet har fotfulgt president Sepp Blatter i alle år. Men Blatter har vist en fantastisk evne til å ri av alle stormer og sikre sin fremtid i FIFA. Foto: AP Photo Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Dagbladet omtalte i desember hvordan Blatters venner i FIFAs indre sirkel har registrert en president som nå vil ta opp hansken. I dag kom svaret:

- Jeg vil personlig ta meg av det, å sørge for at det ikke finnes korrupsjon i FIFA, sier han til den sveitsiske avisa Sonntag Zeitung.

Som Dagbladet har avslørt har blant annet visepresident Jack Warner solgt fotballbilletter på svartebørs. Dagbladet har vist hvordan 10 av 24 medlemmer av dagens FIFA-styre er anklaget eller mistenkt for korrupsjon. Se dem alle her. Derfor mener Blatter det åpenbart er på plass med lite rydding i krokene.

- Denne komiteen vil styrke vår troverdighet og gi oss et bedre rykte når det gjelder åpenhet, hevder Blatter.

Blandet drops Blatter sier den nye komiteen skal omfatte sju til ni medlemmer, og at de skal rekrutteres «ikke bare fra idretten, men fra politikk, finans, forretningsverden og kulturlivet».

FIFA har allerede en etisk komité med uavhengig vedtaksmyndighet. Denne har inntil nylig blitt sterkt kritisert for unnfallenhet overfor kritikken mot mange av FIFA-toppene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer