AVSLØRT: Mohamed Bin Hammam forsøkte å kjøpe seg støtte i presidentvalget i FIFA. Nå er han kjent skyldig av FIFA. Foto: AFP PHOTO / FABRICE COFFRINI/SCANPIX
AVSLØRT: Mohamed Bin Hammam forsøkte å kjøpe seg støtte i presidentvalget i FIFA. Nå er han kjent skyldig av FIFA. Foto: AFP PHOTO / FABRICE COFFRINI/SCANPIXVis mer

FIFA-presidentkandidat skyldig i korrupsjon

Mohamed Bin Hammam forsøkte å kjøpe seg støtte, konkluderer FIFA selv.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): FIFAs etiske komité har konkludert med at bevisene for at Mohamed Bin Hammam fra Qatar - forhenværende kandidat til presidentvalget i FIFA - forsøkte å kjøpe stemmer i presidentvalget fra karibiske delegater.

Sterke beviser Bevisene er svært sterke, mener FIFA, som også mener Jack Warner - den utskjelte visepresidenten som gikk av på mandag - hjalp Bin Hammam å tilby bestikkelsene.

Det hele kommer fram i en rapport som er lekket til Daily Telegraph og Press Association i ettermiddag. Årsaken til at Warner gikk av skal nettopp ha vært at han hadde sett FIFAs rapport.

Bestikkelsene ble tilbudt på et møte i Trinidad 10. og 11. mai i år, der Warner hadde invitert fotballforbund fra regionen for å bli presentert for Bin Hammams presidentkandidatur.

Opptil 25 nasjoner ble tilbudt 40 000 dollar i cash - levert i hvite konvolutter - for å stemme på forretnignsmannen fra Qatar.

Blåste i fløyta Med Bahamas i spissen sa fire nasjoner at nok var nok, Fred Lunn fra Bahamas tok bilde av konvoluttene og gikk til generalsekretæren i det regionale fotballforbundet CONCACAF, amerikanske Chuck Blazer, som tok saken med FIFA.

Den tidligere FBI-etterforskeren Louis Freeh har ledet FIFAs etterforskning av saken.

FIKK GJENNOMSLAG: Sepp Blatter har tatt knekken på nok en FIFA-fiende. Her klapper han Chuck Blazer, som frontet saken mot Bin Hammam og Warner, på skuldra. Foto: AFPFABRICE COFFRINI/SCANPIX
FIKK GJENNOMSLAG: Sepp Blatter har tatt knekken på nok en FIFA-fiende. Her klapper han Chuck Blazer, som frontet saken mot Bin Hammam og Warner, på skuldra. Foto: AFPFABRICE COFFRINI/SCANPIX Vis mer

Dette er en ny, stor seier for sittende president Sepp Blatter.

Han har brukt kampen mot Bin Hammam som en måte å fronte sin nye kamp mot korrupsjon, og la sin tidligere venn Warner for hat da han heller valgte å støtte Bin Hammam før presidentvalget.

HJALP TIL: Jack Warner trakk seg på mandag. Foto: REUTERS/ARND WIEGMANN/SCANPIX
HJALP TIL: Jack Warner trakk seg på mandag. Foto: REUTERS/ARND WIEGMANN/SCANPIX Vis mer