Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

FIFA tilbudt bestikkelser

Flere medlemmer av styret i Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) bekrefter å ha fått tilbud om pengegaver om de valgte Tyskland som VM-arrangør i 2006.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flere av styremedlemmene fikk konvolutter stukket under dørene på sine hotellrom i Zürich natt til torsdag, med tilbud om pengegaver om de valgte Tyskland framfor Sør-Afrika som VM-arrangør, melder BBC

Noen timer senere besluttet FIFA-styret å gi Tyskland fotball-VM, til sørafrikanernes store skuffelse.

Valget av Tyskland ble gjort med bare én stemmes overvekt, etter at New Zealands representant i FIFA-styret, Charles Dempsey, valgte å avstå fra å stemme i tredje runde. Hadde Dempsey stemt for Sør-Afrika ville VM ha havnet der, ettersom Sepp Blatters dobbeltstemme hadde gått i sørafrikanernes favør.

Saken skal nå etterforskes av FIFA.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling