- Fiffig mediegimmick

Men Trond Giske finner intet nytt i Frps 100-dagersplan.

IKKE REDD: Kultur- og kirkeminister Trond Giske (AP) finner Frps program i Siv Jensen 100-dagersplan.

Foto: Morten Holm / SCANPIX
IKKE REDD: Kultur- og kirkeminister Trond Giske (AP) finner Frps program i Siv Jensen 100-dagersplan. Foto: Morten Holm / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): AP-statsråd Trond Giske mister ikke nattesøvnen av Frps nylanserte 100-dagersplan.

- En 100-dagersplan er en fiffig mediegimmick, men innholdet er det samme som står i Frps program, sier Trond Giske til Dagbladet.no.Han mener Siv Jensens plan viser at valget dreier seg om hvorvidt folk vil at pengene skal brukes på skattelettelser eller trygg eldreomsorg og gode skoler.

- Planen Frp legger fram er gammelt nytt. Den handler om milliardbeløp til skattekutt, massiv privatisering og mer markedsstyring av velferdstjenester, mener Giske som legger til:- Alt som får fram Frps politikk er bra. Jeg tror ikke folk faller for dette.Trond Giske synes det er et paradoks at Frp velger Trondheim som arena for å legge fram 100-dagersplanen.

- Hadde de hatt noe å skryte av etter å ha styrt Oslo i seks år, ville det vel vært naturlig å ha pressekonferansen der, sier Giske. Kultur- og kirkeministeren mener Frp ikke bør være så høy i hatten i Trondheim heller. Han trekker fram et skrekkeksempel på partiets privatiseringsiver:

- Frp burde si unnskyld til Trondheim. De solgte Trondheim E-verk for 5,5 milliarder. Det er verdt det dobbelte i dag, sier Giske. 

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer