Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fikk 10 mill. ved en feil

I et helt år lekte mekleren seg med tastefeilen som ga ham en kontokreditt på 10 millioner kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 38-årige mekleren skulle ha en kontokreditt på 10 000 kroner, men fikk en kreditt på 10 millioner kroner. Pengene brukte han opp på aksjespekulasjon.

Dagbladet var i går i kontakt med 38-åringen i hans fasjonable hjem på Oslos vestkant. Tobarnsfaren, som er selvstendig næringsdrivende, ville ikke kommentere saken.

Men etter det Dagbladet erfarer, skal han ha gitt uttrykk for at det hele er en personlig tragedie. «Jeg falt for fristelsen,» skal han ha sagt om grunnen til at han begynte å spekulere på børsen med millionene. I dag angrer han bittert, men er glad han slapp å bli varetektsfengslet.

Feil hos banken

- Mannen fikk ved en tastefeil utvidet sin kreditt fra 10000 til 10 millioner kroner. Pengene har han tilegnet seg på en kriminell måte, sier informasjonsdirektør Jarl Veggan i DnB til Dagbladet.
38-åringen har drevet aksjespekulasjon med DnBs penger i et helt år. En rekke meklere skal ha handlet aksjer for mannen uten å vite at det var DnBs penger de brukte.

Til slutt var det ikke mer penger igjen på kontoen.
Etter det kraftige kursfallet på børsen, sank verdien på 38-åringens aksjer sterkt. Det fikk trolig mannen til å innse at leken var over. I begynnelsen av denne måneden oppsøkte han advokatfirmaet Schjødt i Oslo og la kortene på bordet. Etter det Dagbladet erfarer, skal advokatfirmaet deretter ha underrettet banken om mannens bedrageri. Men på grunn av kommunikasjonssvikt gikk det ytterligere to uker før banken selv oppdaget bedrageriet og anmeldte saken til politiet.

For to dager siden ble 38-åringen, som tidligere var ansatt i DnC, pågrepet. I avhør med politiet har han erkjent de faktiske forhold.
I går ble han løslatt av retten fordi det ikke er fare for bevisforspillelse.

Tidligere bankansatt

DnB hevder selv at det var bankens egne rutiner som avdekket bedrageriet. Informasjonsdirektør Jarl Veggan i DnB ser ikke noe formildende i at det var en tabbe av en av de ansatte i storbanken som førte til at 38-åringen fikk kloa i de 10 millionene.

- Men er det ikke bankens ansvar når dere lar 10 millioner kroner være disponible på mannens konto?
- Kunden har tatt pengene til tross for at han var klar over at han ikke hadde rett til å bruke dem. Jeg vil sammenlikne det som har skjedd med at en person går forbi en gullsmedbutikk om natta, og oppdager at dørene ikke er låst. Alle bør skjønne at det ikke bare er å gå inn og forsyne seg, selv om døra står ulåst, sier Veggan.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling