Fikk 10 mill. ved en feil

I et helt år lekte mekleren seg med tastefeilen som ga ham en kontokreditt på 10 millioner kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Den 38-årige mekleren skulle ha en kontokreditt på 10 000 kroner, men fikk en kreditt på 10 millioner kroner. Pengene brukte han opp på aksjespekulasjon.

Dagbladet var i går i kontakt med 38-åringen i hans fasjonable hjem på Oslos vestkant. Tobarnsfaren, som er selvstendig næringsdrivende, ville ikke kommentere saken.

Men etter det Dagbladet erfarer, skal han ha gitt uttrykk for at det hele er en personlig tragedie. «Jeg falt for fristelsen,» skal han ha sagt om grunnen til at han begynte å spekulere på børsen med millionene. I dag angrer han bittert, men er glad han slapp å bli varetektsfengslet.

Feil hos banken

- Mannen fikk ved en tastefeil utvidet sin kreditt fra 10000 til 10 millioner kroner. Pengene har han tilegnet seg på en kriminell måte, sier informasjonsdirektør Jarl Veggan i DnB til Dagbladet. 38-åringen har drevet aksjespekulasjon med DnBs penger i et helt år. En rekke meklere skal ha handlet aksjer for mannen uten å vite at det var DnBs penger de brukte.

Til slutt var det ikke mer penger igjen på kontoen. Etter det kraftige kursfallet på børsen, sank verdien på 38-åringens aksjer sterkt. Det fikk trolig mannen til å innse at leken var over. I begynnelsen av denne måneden oppsøkte han advokatfirmaet Schjødt i Oslo og la kortene på bordet. Etter det Dagbladet erfarer, skal advokatfirmaet deretter ha underrettet banken om mannens bedrageri. Men på grunn av kommunikasjonssvikt gikk det ytterligere to uker før banken selv oppdaget bedrageriet og anmeldte saken til politiet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer