Fikk 10.000 av biskop etter påstand om beføling

En kvinne (70) sier Oslo-biskop Ole Christian Kvarme forsøkte å kjøpe henne ut etter at hun varslet om at en prest hadde befølt henne. Nå har hun anmeldt presten.

VIL IKKE KOMMENTERE: Biskop Ole Christian Kvarme sier at han ikke kan kommentere saken så lenge den er politianmeldt, ut over at han mener den er håndtert på en forsvarlig måte. Foto: JEANETTE LANDFALD/DAGBLADET
VIL IKKE KOMMENTERE: Biskop Ole Christian Kvarme sier at han ikke kan kommentere saken så lenge den er politianmeldt, ut over at han mener den er håndtert på en forsvarlig måte. Foto: JEANETTE LANDFALD/DAGBLADETVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kvinnen sier til VG at Kvarme ble kjent med påstandene om beføling kort tid etter at de fant sted, for om lag halvannet år siden.

- Han burde ha sagt opp presten med en gang, eller så burde presten selv ha gått fra stillingen, sier kvinnen til avisen.

Presten og kvinnen har kjent hverandre i 12 år gjennom hans rolle som hennes sjelesørger. Under et besøk hjemme hos kvinnen sommeren 2009 skal presten ha betrodd seg om sine personlige problemer. Kort tid etter skal han ha befølt henne.

Tilbudet om 10.000 kroner til et «rekreasjonsopphold på egnet sted» tok hun imot fra biskopen etter å ha skrevet brev og vært i møte, forteller kvinnen, som legger til at hun var sliten og deprimert og at hun derfor er glad for at hun tok imot pengene.

Presten, ble ifølge VG satt under veiledning. Han nekter for å ha befølt kvinnen.

Biskop Kvarme sier at han ikke kan kommentere saken så lenge den er politianmeldt, ut over at han mener den er håndtert på en forsvarlig måte. (NTB)