Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fikk 106 p-bøter på ett år

Svensken i den gamle Volvoen drev Trafikketaten i Oslo til vanvidd. Med 106 feilparkeringer på ett år ble han skyldig 53 000 kroner i p-bøter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vanligvis blir ikke direktør Jon Fodstad i Trafikketaten i Oslo involvert i saker som dreier seg om privatbilisters feilparkering. Men den frekke parkeringsakrobaten som terroriserte etaten i 1995, skapte bølger som nådde helt opp til direktørens pult.

Frekk svenske

Svensken, som trolig hadde jobben sin i Oslo, satte fra seg den gamle Volvoen på alle tenkelige og utenkelige plasser - omtrent alltid ulovlig.

- Han er det absolutt verste tilfellet vi har vært borti til nå. De 106 bøtene pådro han seg i løpet av relativt kort tid, så du kan si at han var virkelig aktiv, forteller Fodstad.

Den notoriske feilparkereren var så plagsom at etaten så det som nødvendig å sette i verk tiltak for å stanse galskapen.

Tauet inn

- Jeg ble personlig blandet inn i diskusjonen. Hva skulle vi gjøre for å få stanset denne svensken? minnes Jon Fodstad.

Vanligvis skal ikke en feilparkert bil borttaues med mindre den er til hinder for trafikken. Likevel ble det bestemt at den gamle Volvoen skulle taues inn neste gang den sto feilparkert. Som sagt så gjort.

- Da mannen måtte møte opp og betale ut den borttauede bilen, forsto han at spillet var over. Det ble brått slutt på alle feilparkeringene fra den kanten, sier Trafikketatens direktør.

De 990 kronene det kostet svensken å betale ut bilen sin, er trolig det eneste han har betalt for de 106 feilparkeringene, som hadde en samlet prislapp på over femti tusen kroner.

Bøtene ble nemlig sendt til hans hjemadresse i Sverige, og i 1995 hadde ikke etaten mulighet til å drive inn penger fra svenske feilparkerere som nektet å betale. Men i dag slipper ikke söta bror unna. Et svensk inkassobyrå er engasjert for å drive inn betaling fra svensker som har feilparkert i den norske hovedstaden.

Norske gjengangere

Fodstad forteller at det finnes en god del gjengangere også blant norske feilparkerere.

- Vi har eksempler på nordmenn som i hvert fall pådrar seg 20 bøter i året, sier han.

20 bøter à 500 kroner blir 10000 kroner.

- Folk som feilparkerer, er folk med dårlig tid. Men du kan kjøre mye taxi for 10000 kroner i året, ler Jon Fodstad.

HELST IKKE SLIK: Bare i Oslo ble det utstedt 172 269 parkeringsgebyrer i fjor. Tre av ti som klagde på p-boten, fikk medhold.