Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fikk 11 år for saksedrap i Oslo

21-åring dømt for å ha drept psykisk utviklingshemmet mann.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I mai 2005 ble en 50 år gammel mann stukket med saks og drept i Ålesundgata i Oslo. En 21 år gammel mann er nå dømt til 11 års fengsel for forsettlig drap på den psykisk utviklingshemmede mannen.

Befølt av den drepte

Den dømte sier motivet for drapet var at 50-åringen hadde befølt ham en rekke ganger da han var 10-11 år gammel. Mannen skal ha befølt gutten i skrittet og vist han pornografi.

Venner og naboer har beskrevet den drapsdømte 21-åringen som snill, rolig og ikke voldelig. Men på drapsdagen var han uvanlig opprørt og sint.

Han skal ha brukt Rohypnol dagen før og røyket hasj. Politiets tester viser at han ikke var ruset på drapstidspunktet og rettspsykiatrene har konkludert med at han var strafferettslig tilregnlig.

På drapsdagen gikk tiltalte på besøk til 50-åringen, som strøk han over kinnet. 21-åringen eksploderte og i panikk og sinne grep han en saks. Obduksjonen viser at den drepte ble stukket rundt 30 ganger.

- Jeg skjønte ikke en dritt sjøl før jeg sto i bar overkropp ute på kjøkkenet, sier 21-åringen i sin politiforklaring.

Han sier han bare husker glimt fra selve drapshandlingen.

Ikke berettiget harme

Retten tror på den dømtes forklaring, men mener overgrepet ikke var spesielt alvorlig. De mener også tiltalte måtte ta hensyn til at drapsofferet var mentalt tilbakestående.

Dommeren viser også til at overgrepet skjedde for mange år siden og mener lovens krav om berettiget harme ikke er oppfylt.

21-åringen dømmes dermed for forsettlig drap. Overgrepene og tilståelsen blir lagt vekt på i straffutmålingen. Men drapet er så alvorlig og brutalt at de dømmer han til 11 års fengsel.

ÅSTEDET: Den dømte 21-åringen ble pågrepet av politiet på åstedet, like etter drapet i mai i fjor.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media