Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fikk 110 000 for ødelagt oppvekst

STAVANGER (Dagbladet): Etter tre års intens kamp mot Hå kommune i Rogaland klarte en 39 år gammel Sandnes-kvinne å få 110 000 kroner i erstatning for en ødelagt barndom og oppvekst.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Dette har vært en treårig påkjenning for meg, sa kvinnen til Dagbladet i går kveld. Bak seg har hun en barndom fylt av seksuelt misbruk, fornedrelse og så vel psykisk som fysisk mishandling.

Advokat Unni Byrø, som har kjørt saken for Sandnes-kvinnen, sier at 39-åringen har gått gjennom en fryktelig barndom og oppvekst, og at Hå kommune som var ansvarlig for den manglende oppfølgingen svært motstrebersk ga fra seg dokumentene i saken.

Kasteball

I et anonymt intervju med Stavanger Aftenblad i går forteller kvinnen om hvordan hun ble en kasteball mellom ulike fosterfamilier. I oppveksten måtte hun forholde seg til en stemor, en stefar, en fosterfar og to fostermødre. Tre av hjemmene hun vokste opp i, var ikke engang registrert eller godkjent. I intervjuet sier hun blant annet:

«Jeg ble seksuelt misbrukt av to familiemedlemmer. Jeg har i hele oppveksten vært vitne til konemishandling, alkoholmisbruk, undertrykkelse, hån, hele pakken av nedverdigelse.»

Neglisjert av Hå

Landsforeningen Rettferd for Taperne (LRT) har engasjert seg sterkt i denne saken. Generalsekretær Ola Ødegaard sier erstatningen kvinnen nå har fått, er meget viktig, rent prinsipielt.

- Barnevernet, skolen og sosialkontoret i Hå kommune har sviktet henne fullstendig. Det er flott at hun har fått oppreising for tapt barndom, men jeg hadde selvsagt håpet at hun også skulle få penger for ødelagt skolegang, sier Ola Ødegaard.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media