NEKTER Å BETALE: Juliana Smeby Ilbråten (22) kjørte for fort og uten førerkort da hennes far, Terje Ilbråten skar seg stygt på en vinkelkutter. I retten i dag hevdet hun at hun handlet etter nødretten. Foto: Marit Lunddal Løken/Eidsvoll Ullensaker Blad
NEKTER Å BETALE: Juliana Smeby Ilbråten (22) kjørte for fort og uten førerkort da hennes far, Terje Ilbråten skar seg stygt på en vinkelkutter. I retten i dag hevdet hun at hun handlet etter nødretten. Foto: Marit Lunddal Løken/Eidsvoll Ullensaker BladVis mer

Fikk 12 000 i bot da hun kjørte sin blødende far til legevakta

Juliana (22) var for hard på gassen etter at faren hadde kuttet seg stygt på en vinkelkutter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
(Dagbladet): Da Juliana Smeby Ilbråtens far kuttet seg i beinet, kjørte hun ham i all hast til legevakta. Det resulterte i 12.000 kroner i fartsbot, som hun nekter å vedta, skriver Eidsvoll Ullensaker Blad.

I dag møtte Juliana i Øvre Romerike tingrett.

- Boten er helt tullete. Hun valgte å kjøre meg fordi jeg hadde et stygt sår i beinet. Hvis hun ikke vinner, vil saken bli anket, sier pappa Terje Ilbråten til Dagbladet.

22-åringen har påberopt seg nødretten etter straffelovens § 47 hvor det blant annet heter at ingen kan straffes for handling som han eller hun har foretatt for å redde en person fra fare eller skade, skriver lokalavisa.

Faren hennes skar seg i det ene beinet med en vinkelkutter 16.juni i fjor. I mangel av andre sjåfører til stede, valgte Juliana å kjøre faren til legevakta, selv om hun ikke hadde førerkort og bare hadde øvelseskjørt tidligere.

- Blødde fælt- Pappa blødde fælt, og over Dokkenmoen ga jeg gass. Der sto en sivil politibil og målte farten. Jeg ble vinket inn, men da politimannen så hvordan det var fatt med faren min, fulgte han etter til legevakta på Stensby og hjalp ham inn. Der måtte pappa sy mange sting i benet. Såret var dypt, sier Juliana til Eidsvoll Ullensaker Blad.

Da boten på 12000 kroner kom i posten, tok 22-åringen kontakt med politiet og forklarte bakgrunnen for kjøreturen.

Aktor Eivind Kluge er ikke med på at Juliane Smeby Ilbråten handlet etter nødretten.

Venter på dommen- Det er flere problemstillinger i denne saken, men kjernen er om det forelå nødrett eller ikke. Jeg mener at det gjorde det helt klart ikke. Saken kunne vært løst på en annen og langt bedre måte, sier Kluge til lokalavisa.

Dom i saken er ventet i løpet av neste uke.