Fikk 1,2 mill. for intervju

Faye Turney og de andre soldatene møter kritikk for å ha solgt historiene sine.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Da de femten gislene som satt i iransk fangenskap, ble satt fri, var interessen fra britiske medier overveldende. Derfor bestemte den britiske marinen at de kunne lette på de vanligvis svært strenge reglene om å snakke med pressen, og med velsignelse fra forsvarsminister Des Browne fikk soldatene lov til å selge historiene sine.

Flere britiske aviser skriver i dag at den kvinnelige marinegasten Faye Turney, som nettopp har blitt intervjuet av The Sun og TV-programmet Tonight, fikk rundt 100 000 pund for å stå fram med sin historie. Det tilsvarer omtrent 1,2 millioner norske kroner, og er om lag fire ganger så mye som Turner vanligvis tjener på et år.

- Skammelig

Forsvarsministeren har blitt møtt med sterk kritikk for beslutningen. Det har blant annet blitt hevdet at beslutningen om å la de 15 stå fram, har gjort at andre personers militære innsats virker mindre verdifull. Oberst Tim Collins fra The Royal Irish Regiments styrker i Irak er en av de kritiske stemmene.

- Denne episoden har brakt skam over de britiske væpnede styrkene, og den kommer etter komplett udugelighet fra toppen, sier han til britiske The Guardian.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer