Fikk 1.200 søkere til to jobber på oljeplattform

Oljeselskapet Wintershall fikk tilsammen 6.000 søknader på 78 ledige jobber. To jobber var spesielt attraktive. Nå trenger de 20 - 30 til.

WINTERSHALL OVERTAR: Statoil overfører operatørskapet for Brage til Wintershall 30. september 2013. Foto: REUTERS/Helge Hansen/StatoilHydro/Handout
WINTERSHALL OVERTAR: Statoil overfører operatørskapet for Brage til Wintershall 30. september 2013. Foto: REUTERS/Helge Hansen/StatoilHydro/HandoutVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): Oljeselskapene kjemper hardt om å kapre de beste ingeniørene til offshorejobber, mens for andre yrkesgrupper er kampen om en jobb i offshore nesten like hard, skriver Finansavisen i dag.

Da Wintershall i fjor inngikk en avtale med Statoil, og overtok andeler i noen av Statoils produserende felt, som for eksempel Brage, trengte selskapet en rekke nye medarbeidere.

6.000 søkere Da selskapet lyste ut 78 ledige stillinger fikk oljeselskapet over 6.000 søknader.

— Vi var veldig fornøyde med antall søkere. Spesielt så vi at en del av de stillingene som ikke hadde krav til for eksempel ingeniørbakgrunn fikk veldig mange søkere, forteller HR-direktør Tone Samuelsen til Finansavisen.

Aller mest populære var stillingene som dekksarbeider offshore, der to stillinger fikk til sammen 1.200 søknader.

Trenger 20 - 30 til Nå står hun klar til å ta imot nye bunker med søknader fra dem som ønsker seg en jobb offshore.

— Vi skal nå i gang med en ny rekrutteringsrunde, og trenger folk til 20-30 nye stillinger, sier Samuelsen til Finansavisen.

Hun tror de kan få like mange, attraktive søkere i denne runden, selv om det ikke er de samme stillingene.

Wintershall overtar operatørskapet på Brage-feltet fra Statoil 30. september, men Statoil vil støtte Wintershall med utlån av personell og annen assistanse i inntil 18 måneder etter 1. oktober.