Fikk 13 år for barnevoldtekt

Femåringen ble brutalt voldtatt under en ferie i Tyrkia i fjor. Den tyrkiske gjerningsmannen (16) er nå dømt til fengsel i 13 år og 7 måneder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SKIEN (Dagbladet): Voldtekten av jenta på familiehotellet Green Garden i Alanya sjokkerte hele Norge. Familien var ved bassenget da femåringen ble borte.

Det ble umiddelbart satt i gang en stor leiteaksjon for å finne jenta. Etter halvannen time kom hun til rette. Da hadde det brutale overgrepet skjedd. Jenta ble brakt til sykehus, og kort tid etter arresterte politiet den unge gutten.

Streng dom

Barnevoldtekter dømmes hardt i Tyrkia, strengere enn de fleste drap her i landet.

-  Straffenivået er et annet i Tyrkia. Fengsel på over 13 år for voldtekt skal ikke være uvanlig. Tiltalte har anket dommen, sier advokat Olav Stake.

Han er bistandsadvokat for den norske familien. De har fått beskjed om dommen via Interpol og norsk politi. Av hensyn til familien vil ikke Stake kommentere saken ytterligere.

Han bekrefter at det ikke er anledning til å ta opp erstatningsspørsmål i forbindelse med rettssaken i Tyrkia. Det er åpnet for at familien kan få erstatning av norske myndigheter.

Fikk hjelp

Alanya er et populært feriemål og mange norske familier velger hotellet Green Garden. Det endte i et mareritt for den fem år gamle jenta og hennes familie da de var der i mai i fjor.

De hadde reist på pakketur i regi av Saga Solreiser. Selskapet skal ha stilt opp for familien fra første stund.

-  Vi har hatt en lang dialog med familien. De ønsker mest mulig ro om saken, så jeg vil ikke kommentere den ytterligere, sier salgsdirektør i My Travel Christian Grønli.

HER: Ved dette hotellet, Green Garden, ble den lille jenta brutalt voldtatt.