Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fikk 13 år for drap på husvert

En 37-åring ble i dag dømt til 13 års fengsel for å ha drept vinkjenneren Tom Prent.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

37-åringen ble dømt for det brutale drapet på Prent i september 2001. Den 57 år gamle vinkjenneren ble knivstukket en rekke ganger i hodet, ansiktet og overkroppen. Prents kone var vitne til drapet, og ble selv stukket av 37-åringen.

Påstanden fra aktor var 14 års fengsel, men rettens flertall kom til at straffen måtte settes til 13 år. Flertallet mente domfeltes psykiske problemer før drapet mår regnes som en formildende omstendighet. 37-åringen hadde søkt om opphold på en psykiatrisk institusjon noen måneder før drapet skjedde, men fikk avslag.

37-åringen ble også dømt til å betale Prents enke 250.00 kroner i oppreisning, pluss 35.000 for utgifter til begravelsen og legebehandling. Han må også betale 120.000 kroner til hver av de to døtrene, og 30.000 kroner til Prents mor. Domfelte hevdet i retten at han ikke husket noe fra selve drapet, og nektet derfor straffskyld. Domfelte tok betekningstid.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media