Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fikk 137 000 i mobilregning - for ett døgn

Nordmann insisterte på heftig telefonbruk i Afrika.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En Telenor-kunde må betale 137.000 kroner for å ha brukt mobilen i under ett døgn i et afrikansk land. Den skyhøye regningen var et resultat av ringing, teksting og ikke minst store mengder datatrafikk, ifølge Bergens Tidende.

Nordmannen har klaget til Brukerklagenemden for elektronisk kommunikasjon, uten å få medhold. Årsaken er at han flere ganger i løpet av det skjebnesvangre døgnet ble varslet om at regningen kom til å bli høy.

Både da databruken passerte 700, 1.500, 3.900 og 30.000 kroner ble bedriftskunden varslet av Telenor. Men han valgte å oppheve sperren som vanligvis begrenser regningen i utlandet.

I fjor behandlet Brukerklagenemden for elektronisk kommunikasjon 20 klager fra folk som mener de har fått for høye mobilregninger etter utenlandsopphold. Omtrent halvparten fikk ikke medhold.

- Mobilbruk i utlandet er helt og holdent ditt eget ansvar. Det er kun når det er noe fysisk feil med telefonen at man kan få medhold, men å bevise en teknisk feil er ikke lett, sier regiondirektør Pia Kleppe Marken i Forbrukerrådet til Bergens Tidende.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media