Fikk 140 millioner i gevinst

Fauna Eiendom fikk god gevinst etter salg av tre logistikk- og kombinasjons­eiendommer i fjor.

Eiendom: Rasmus Os (nr. to fra høyre) og Fauna Eiendom var byggherre da Festningen Restaurant i Oslo ble bygget i 2013.
Eiendom: Rasmus Os (nr. to fra høyre) og Fauna Eiendom var byggherre da Festningen Restaurant i Oslo ble bygget i 2013.Vis mer

(Finansavisen): - Vi valgte å selge en del av porteføljen, som i stor grad var ferdig utviklet. Det forklarer rekordresultatet i fjor, sier daglig leder Rasmus Os.

Blant annet solgte selskapet Solgaard Næringspark i Moss til Halden kommunale pensjonskasse og Rabben Utvikling i Råde til private equity-giganten NREP. Begge eiendommene ligger langs E6, skriver Finansavisen

Fauna Eiendom har som strategi å drive innen utvikling og utleie av logistikk- og industrieiendom langs hovedferdselsårene rundt hovedstaden samt utvalgte sentrumsutviklinger.

- Denne strategien skal vi fortsette med, understreker Os.

Det er Erik Klaveness, Helge Mørck og Rasmus Os som eier det lille utviklingsselskapet med en tredjedel hver.

Har flere prosjekter

Ifølge den daglige lederen er fortsatt det meste av eiendomsporteføljen i Fauna Eiendom urealisert, skriver Finansavisen.

– Vi eier nå halvparten av en portefølje på cirka 30.000 kvadratmeter, i hovedsak kombinasjonseiendom langs E6 på Romerike, samt store tomtereserver for logistikkeiendom langs E6 nord for Oslo og enkelte sentrumseiendommer, sier han.

Det har vært et aktivt år så langt i 2019.

- Vi har blant annet kjøpt et historisk kvartal i Moss sentrum – gamle Moss Bryggeri – og to logistikk- og industrieiendommer på Skytta rett utenfor Oslo.

Fauna Eiendom var i fjor også deleier i hytteutviklingsselskapet Hankø Utvikling, et prosjekt det har vært mye bråk rundt fordi mange mente det var en snikprivatisering av strandlinjen. I mars i fjor ble alle 19 hyttene som ble lagt ut solgt på en uke, noe Finansavisen omtalte. Det kom også frem at nytt byggetrinn på like mange hytter skulle settes i gang.

Andre økonominyheter:
- «Fingern» dro inn 2,83 millioner
- Bristow søker om konkursbeskyttelse