Fikk 14000 hatbrev fordi de giftet seg av kjærlighet

Etter at de giftet seg mot deler av familiens vilje i 2007.

LIVREDD: - Det går ikke en dag uten at jeg tenker på det. Jeg er livredd når jeg henter posten om morgenen i tilfelle det har kommet et nytt brev. Alle håndskrevne konvolutter skremmer livet av meg, sier den 30 år gamle norskpakistanske kvinnen som blir hengt ut i brevet. Brevene blir sendt til hele det norskpakistanske miljøet i Oslo. Dette brevet er sendt til forfatter og politiker Aslam Ahsan. Foto: ESPEN RØST
LIVREDD: - Det går ikke en dag uten at jeg tenker på det. Jeg er livredd når jeg henter posten om morgenen i tilfelle det har kommet et nytt brev. Alle håndskrevne konvolutter skremmer livet av meg, sier den 30 år gamle norskpakistanske kvinnen som blir hengt ut i brevet. Brevene blir sendt til hele det norskpakistanske miljøet i Oslo. Dette brevet er sendt til forfatter og politiker Aslam Ahsan. Foto: ESPEN RØST Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||(Dagbladet.no): Sommeren 2007 var alt klart for bryllup i Oslo. Et norskpakistansk par i 30-årene hadde planlagt arrangementet i et år.

Men ikke alle i det norskpakistanske miljøet støttet ekteskapsinngåelsen.

Motstanderne satte igang en kampanje for å få stoppet ekteskapet.

Grov sexsjikaneI løpet av en treårsperiode har de sendt ut over 14 000 sjikanerende brev om paret. Brevene har blitt sendt til privatpersoner, moskeer, innvandringsorganisasjoner og profilerte norskpakistanere og paret selv. Dagbladet har kopi av det siste brevet som kom rett før påske.

«Nå skriver jeg dette brevet etter åtte måneder om foreldrene «Yusuf», «Samira» og «Mubashar». Hele Oslo vet hvor kjent «Aisha» er i skammens navn». (Personene er anonymisert av Dagbladet, red.anm.)

Resten av brevet er for grovt og krenkende til at det kan gjengis.

I brevet beskrives det hvordan familien til det unge norskpakistanske ekteparet skal utsettes for seksuelle overgrep. Familien blir hengt ut med navn og telefonnummer.

- Det går ikke en dag uten at jeg tenker på det. Jeg er livredd når jeg henter posten om morgenen i tilfelle det har kommet et nytt brev. Alle håndskrevne konvolutter skremmer livet av meg, sier den 30 år gamle norskpakistanske kvinnen som blir hengt ut i brevet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer