60 ÅR: Sjef i BW Offshore, Carl K. Arnet, hentet i sommer ut en solid pensjonspakke.
60 ÅR: Sjef i BW Offshore, Carl K. Arnet, hentet i sommer ut en solid pensjonspakke.Vis mer

Fikk 145 millioner i pensjon

BW Offshore-sjef Carl K. Arnet kunne i sommer innkassere flere titalls millioner kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): Mens langsiktige aksjonærer i BW Offshore (BWO) har silblødd, får toppsjef Carl Krogh Arnet en myk landing. Det er takket være en vanntett pensjonsavtale inngått i gylne tider, skriver Finansavisen.

BWO-sjefen fikk i juli dermed utbetalt 17,5 millioner dollar, tilsvarende 145 millioner kroner, som er verdien av hele pensjonsavtalen.

Opprinnelig skulle pengene ifølge avisen vært utbetalt i mai, da Arnet fylte 60 år, men selskapet måtte bare refinansieres først, blant annet med en emisjon på 100 millioner dollar til 10 øre aksjen.

BWO la mandag frem et underskudd på 4,4 millioner dollar i 2. kvartal 2016. I samme periode året før tapte selskapet 2,9 millioner dollar.

66 prosent

Arnet var ifølge avisen adm. direktør i APL, som ble kjøpt opp av BWO for mer enn 600 millioner dollar i 2007. Det som også fulgte med var pensjonsavtalen Arnet hadde inngått i 2003, da APL var en del av Statoil.

Avtalen innebærer en pensjon lik 66 prosent av lønnen fra fylte 60 år, med årlige justeringer for inflasjon. Rekordlave renter, kraftig lønnsvekst, samt anslag på fremtidig inflasjon, har sørget for at nåverdien av fremtidige utbetalinger har vokst seg stor og fet.

- Flytting ut av Norge har gitt eksponering mot internasjonale lederlønninger, gir BWOs finansdirektør Knut Sæthre til avisen som delforklaring på avtalens verdi, i tillegg til levealdersjusteringer.

- Beregningen er gjort av aktuarer på behørig vis, sier Sæthre til Finansavisen, og påpeker at avtalen er omtalt i både kvartalsrapporten og prospektet.

Flere nyheter:

Kjendismilliardær skilles
Sissener hentet ut 20 millioner
Maaseide trosser oljesmellen