Fikk 1,5 års fengsel for overgrep mot menn over 80

Dømt i Stavanger tingrett.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En 50 år gammel mann er i Stavanger tingrett dømt til halvannet års fengsel for seksuelle overgrep mot flere menn over 80 år. Dommen er under det halve av aktors påstand.

Bakgrunnen for at retten gir straffereduksjon, er at saken ble liggende i sju måneder fra de sakkyndige uttalte seg til det ble tatt ut tiltale, skriver Aftenbladet.

Aktor, statsadvokat Asbjørn Eritsland, sier han vil vurdere å anke dommen.

- Jeg er sterkt uenig i at sju måneders liggetid skal kvalifisere til straffereduksjon. Det er forskjell på en enkel trafikksak og en mer omfattende og uoversiktlig overgrepssak. I denne saken burde ikke tidsperspektivet fått betydning for straffeutmålingen, sier statsadvokaten.

Han forsvarer den lange liggetiden med at saken er svært spesiell, og at mange av vurderingene som ble gjort før tiltalen ble tatt ut, var tidkrevende.

Flere av overgrepene mannen ble dømt for, var mot demente, og aktor la ned påstand om fire års fengsel. Ifølge de sakkyndige lider ikke 50-åringen av noen personlighetsforstyrrelse, men han har oppgitt at han tiltrekkes av eldre menn. I retten forklarte han at han for tiden er kjæreste med en mann på 90 år.

(NTB)