Fikk 150 000 dollar inn på egen konto

Den korrupsjonssiktede orlogskapteinen Bjørn Stavrum forklarer seg for Stortinget nå.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): For første gang får vi nå høre hva saksbehandleren som direkte håndterte salgene av marinefartøy til Vest-Afrika har å si. Dagbladet har avslørt at minst elleve av Forsvarets gamle fartøy har blitt solgt til paramilitære i Nigeria og Kamerun. Stavrum har i løpet av det halvannet året Dagbladet har skrevet om saken ikke villet uttale seg.

Orlogskaptein Bjørn Stavrum gikk av med pensjon i fjor sommer bare dager før Dagbladet kom med de første avsløringene i den såkalte «Nigeriabåt-saken». Han har i mange år hatt en sentral stilling i den samme seksjonen i FLO, med ansvar for blant annet salg av utrangerte marinefartøy og avvikling av kystartilleriets kystfort.

Penger Som følge av Dagbladets avsløringer ble han i januar siktet for grov korrupsjon etter at Tollvesenet oppdaget store pengeroverføringer til offiseren fra det britiske stråselskapet CAS Global, som handlet norske marinefartøy på vegne av den nigerianske krigsherren Government «Tompolo» Ekpemupolo.

Ifølge britisk politi fikk han over 150 000 dollar inn på konto, over en million kroner. Pengene ble overført i 2012 i forbindelse med salget av seks tidligere missiltorpedobåter og støttefartøyet KNM «Horten», som i dag er bevæpnet på nytt og en del av Tompolos paramilitære kystvaktflåte.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer