Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fikk 1.600 på døra etter Facebook-invitasjon

Nesten 1600 mennesker møtte opp til bursdagsfesten til en 16 år gammel tysk jente som ved et uhell ikke markerte Facebook-invitasjonen som «privat».

MØTTE OPP: 1600 personer møtte opp. Politiet satte opp barrikader. Foto: ANGELIKA WARMUTH/EPA
MØTTE OPP: 1600 personer møtte opp. Politiet satte opp barrikader. Foto: ANGELIKA WARMUTH/EPA Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Jenta la ut detaljene om festen som skulle holdes i hennes foreldres hjem i Hamburg-Bramfelt, på nettsamfunnet. Men da hun glemte å markere festlighetene som «privat», gikk det galt. Stadig flere meldte seg på invitasjonen på Facebook.

Den 16 år gamle jentas foreldre avlyste festen og hyret et privat sikkerhetsselskap. I tillegg satte politiet opp barrikader og hadde 100 tjenestemenn på stedet, inkludert flere på hest, i et mislykket forsøk på å opprettholde ro og orden.

Festdeltakerne tente på konteinere, brant ned et hageskur og vandaliserte parkerte biler.

- Thessa, Thessa, vi kjenner deg ikke, men det gjør ikke noe, vi skal bli fulle for å markere bursdagen din, skal de ha sunget mens de holdt opp et banner med påskriften «Vi elsker deg, Thessa».

- Det ble kastet steiner og flasker, og gjestene ramponerte hager og tråkket ned gjerder, sier en talsmann for politiet.

Til sammen ble elleve ungdommer arrestert, og en politimann ble påført lettere skader.

(NTB)