Fikk 1,7 milliarder i årslønn

Det gode lønnsoppgjøret i privat sektor blekner en smule mot topplønningene i amerikansk næringsliv. Fjorårets lønnsvinner i USA, Sanford Weill, dro inn 228 millioner dollar i lønn og annen kompensasjon i 1997. Det tilsvarer 1,7 milliarder norske kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det er magasinet Forbes som har målt og rangert de omfangsrike lønnsposene i Gutteklubben Grei - Avdeling USA. Sanford Weill er toppsjef i finansselskapet Travelers Group Inc, og ligger med sine 228 000 000 USD godt foran andremann Stephen Hilbert, som tjente 125 millioner for sin utvilsomt aktive innsats for forsikringsselskapet Conseco. Tredjemann Richard Scrushy fra HealthSouth Corp. kommer rett etter med en årslønn på 107 millioner, et beløp som visstnok skal inkludere både overtid og kompensasjon for helgejobbing.

Men at du er den best betalte toppsjefen sikrer deg ikke plassen som den rikeste. På rikmannslista regjerer naturligvis Microsoft-sjef Bill Gates, som med en formue på 370 milliarder norske kroner alene tangerer oljefondet. Men lønnsmessig er Gates en skikkelig taper. Med ynkelige 591 000 dollar i årslønn havner han faktisk helt nede på 749. plass.

I underholdningsbransjen vinner Steven Spielberg med 283 millioner dollar, tett fulgt av Star Wars-skaperen Georg Lucas (189 millioner, og TV-vertinnen Oprah Winfrey (104 millioner).

797 av de 800 topplederne på Forbes sin liste er menn, og snittalderen er på 56 år.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer