Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fikk 18 år for dobbeltdrap

Drepte samboeren og hennes datter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no):Dobbeltdrapstiltalte Ola Pedersen er i Fredrikstad tingrett dømt til 18 års fengsel for forsettlig drap på sin samboer og hennes datter i november i fjor, skriver NTB.

Dommen er i samsvar med aktors påstand. Til fradrag i straffen kommer 300 dager for utholdt varetekt.

Erkjente drap på stedatter

65-åringen erkjente i forkant av rettssaken drapet på stedatteren, men hevdet at drapet på samboeren Inger-Lise Kjølsund skyldtes vådeskudd. Han forklarte til retten at han skjøt henne ved et uhell fordi han snublet i hunden, og fordi han ble redd da han så noe stort og mørkt komme skrikende mot han.

Tror ikke på mannens forklaring

Retten festet ikke lit til mannens forklaring og dømte han for forsettlig drap på begge kvinnene. I dommen står det at mannen må ha forstått at det var samboeren som kom. Retten legger også vekt på at mannen er jeger.

«Tiltalte er en erfaren jeger og baneskytter. Han har hatt våpen siden han var helt ung og var godt kjent med våpenet. Retten anser det ikke mulig at han har skutt to fulltreffere ved et uhell og mens han var i ubalanse», står det i dommen.

I tillegg til fengsel dømmes mannen til inndragning av en rekke våpen. Deriblant to revolvere, to pistoler, en pumpehagle og en rifle. (NTB) 

18 ÅR: Dobbeltdrapsmannen fikk 18 år for drap på samboer og stedatter. Foto: John T. Pedersen/Dagbladet
18 ÅR: Dobbeltdrapsmannen fikk 18 år for drap på samboer og stedatter. Foto: John T. Pedersen/Dagbladet Vis mer