- Fikk 18 måneder for å ha stjålet TV i bilen

Parlamentsmedlemmer og rettferdighetsforkjempere mener dommene som er gitt til flere av opprørerne i England er helt uten proposjoner.

HARDE STRAFFER: Parlamentsmedlemmer og rettferdighetsforkjempere mener at mange av ungdommene som deltok i opprørene i England får straffer helt uten proposjoner.
HARDE STRAFFER: Parlamentsmedlemmer og rettferdighetsforkjempere mener at mange av ungdommene som deltok i opprørene i England får straffer helt uten proposjoner. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I går skrev Dagbladet om to menn i 20-årene som fikk fire års fengsel etter å ha oppfordret til opptøyene via Facebook. De to var ikke direkte involvert i opptøyene.

En annen er blitt dømt til 18 måneders fengsel etter å ha blitt tatt med en stjålet TV i bilen sin.

- Dommene burde være rettferdig i forhold til handlingen som er begått, sier liberaldemokrat og parlamentsmedlem Tom Brake til The Telegraph.

Tolereres ikke Det konservative parlamententsmedlemmet Gavin Barwell mener at de strenge straffene er korrekt idømt og at de gir en tydelig beskjed om at opprør ikke tolereres.

- Flere av de dømte har fått en straff som ville vært mildere om de hadde begått samme forbrytelse kun få dager før opptøyene, sier Brake til BBC Newsnight.

Mer enn 2770 person er arrestert etter opptøyene som pågikk i flere av Englands byer i forrige uke. Tirsdag ettermiddag hadde 1227 vært framstilt for retten og 64 prosent av dem er varetektsfengslet.

- Vi må få opprørerne til å erkjenne de straffbare forholdene de har begått. Det blir opp til ofrene, men det er ønskelig at de møter gjerningspersonene ansikt til ansikt. Slik kan de lære om innvirkningen handlingene har hatt på ofrene. Men det bør ikke handle om gjengjedelse, sier Brake.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer