BYENS BESTE: Fem soverom, fem bad og egne rom til hushjelpene. Leiligheten ligger i et av New Yorks mest fasjonable bygg. FAKSIMILE: NEW YORK MAGAZINE
BYENS BESTE: Fem soverom, fem bad og egne rom til hushjelpene. Leiligheten ligger i et av New Yorks mest fasjonable bygg. FAKSIMILE: NEW YORK MAGAZINEVis mer

Fikk 180 millioner for tre måneders jobb

Da kjøpte finansmannen Peter Kraus en luksusleilighet til 37 millionar dollar.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Ikke alle har kommet like dårlig ut av finanskrisen.

Etter bare tre måneder i sjefstolen i finansieringsbanken Merrill Lynch kunne Peter Kraus utløse en fallskjerm på 25 millionar dollar, ifølge Wall Street Journal. Med dagens dollarkurs tilsvarer dette i underkant av 180 millioner kroner.

Årsaken var at selskapet ikke taklet finanskrisen og dermed ble kjøpt opp av Bank of America i fjor høst. Oppkjøpet førte til «endrede arbeidsforhold» for Kraus - han kunne dermed si opp stillingen sin som en av topplederne i banken, samtidig som han fikk med seg den fete bonusutbetalingen.

Og pengene fikk ikke være i fred lenge. Like før jul kjøpte han en av luksusleilighetene i et av de mest eksklusive byggene på Manhattan i New York.

Prislapp: 36,63 millionar dollar, det vil si over 250 millioner norske kroner.

«Folkets hus»
Kjøpet har ikke blitt forbigått i stillhet. Det fasjonable bygget i Park Avenue har nå fått tilnavnet «Peoples palace», ettersom det var statlige tilskudd, det vil si skattebetalernes penger, som gjorde at Bank of America hadde råd til å kjøpe opp Merrill Lynch.

En rekke aviser og bloggere har kastet seg over boligkjøpet, som formelt er foretatt av Kraus' kone Jill, ifølge New Yorks boligavis Real Deal.

Paret skal ha gitt dobbelt så mye som de forrige eierne betale for leiligheten for to år siden
.

Vinkjeller og squashbane
Hovedsommerommet er det nærmeste man kommer himmelen, skal vi tro boligselskapets beskrivelse av leiligheten. Men om ikke dette skulle være nok er det fire andre soverom, fem bad og et bibliotek å boltre seg på. I tillegg har leiligheten fire ildsteder, egne rom for hushjelpene og utsikt over både byen og Central Park.

Ekteparet kan også benytte seg av squashbanen, treningsrommet eller vinkjelleren som er felles for alle beboerne.

Lyst til å bli nabo med Kraus? Her ser du hvilke andre leiligheter i området som er lagt ut for salg.

Merrill Lynch var et av verdens ledende selskaper innen finansielle tjenester, og en av de viktigste globale investeringsbankene i verden. Men finanskrisa ble for hard å takle for selskapet, som i septemer 2008 ble kjøt for 50 millionar dollar i aksjer av Bank of America.

LOT SEG FRISTE: 15 rom som får eierne til å føle seg som baroner, lokket boligselskapet med. TEGNING: BROWN HARRIS STEVENS
LOT SEG FRISTE: 15 rom som får eierne til å føle seg som baroner, lokket boligselskapet med. TEGNING: BROWN HARRIS STEVENS Vis mer