Fikk 20 års fengsel på Bali

Men Schapelle Corby (27) risikerer fortsatt dødsstraff.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I flere måneder har hele Australia fulgt med på dramaet på Bali, der mange australiere reiser på ferie. Schapelle Corby dro til Bali sammen med venner, men ble tatt med 4,1 kilo med marihuana i bagen.

27-åringen har hele tida sagt at narkotikaen ble plantet på henne og at hun ikke visste at hun hadde det i bagasjen.

Narkotikaforbrytelser straffes svært hardt i Indonesia, som er et muslimsk land. Corby risikerte derfor dødsstraff. Australske myndigheter har fulgt saken tett i håp om å unngå at den unge studenten ble dømt til døden, og dramaet har engasjert hele verdensdelen.

Familien brøt sammen

I dag falt dommen. Corby var tiltalt for lovbrudd på fire punkter og håpet på frikjennelse. I stedet ble hun dømt for overtredelse på alle punkter. Det tok to timer å lese opp dommen, og da tolken la armen beskyttende rundt skulderen til Corby, skjønte alle at straffen var streng.

Corby unngikk dødsstraff, men fikk 20 års fengsel.

Den australske skjønnhetspleie-studenten reagerte med vantro og raseri. Hun kikket mot aktor med blikket fullt av hat. Fra benken skrek Corbys mamma rasende ut mot retten:

- Dette er feil! Dere har trodd på en løgnaktig toller! Dere dommere kommer aldri til å få sove mer! Schapelle, du skal komme hjem! mens vakter og politi sprang mot henne.

Fikk 20 års fengsel på Bali

På utsiden leste Corbys søster Mercedes opp en uttalelse der hun anklaget rettsvesenet på Bali for ikke å ha tatt hensyn til vitnene som støttet Corbys versjon av hvordan narkotikaen havnet i bagasjen hennes.

Aktor anker

Men aktor synes straffen for narkotikasmugling var for mild.

- Ikke nok, sa aktor Ida Bagus Wiswantanu ifølge Sydney Morning Herald.

- Vi bør ikke tolerere at folk handler med narkotika. Det er rettferdig med livstidsdom, så vi vil definitivt anke.

Også forsvarerne har anket. Men det betyr at 27-åringen risikerer lengre fengselsstraff eller til og med dødsstraff når retten behandler saken på nytt.

Corby slåss med vaktene da de førte henne ut av retten og tilbake til fengselet. Men pastor Ed Trotter, som besøkte henne på cella senere på ettermiddagen, sier til australske medier at Schapelle hadde vært sterk og rolig da han besøkte henne.

- Hun var utrolig. Hun viste stor beherskelse og styrke, sier han.