Fikk 200 000 i bot for ruskjøring

En mann i 50-årene er dømt til 200 000 kroner i bot og 14 dagers betinget fengsel for å ha kjørt i Stavanger sentrum ruset på amfetamin og diazepam.

DØMT: En mann er dømt til å betale 200 000 kroner i bot for å ha kjørt i ruspåvirket tilstand i Stavanger. Foto: Carina Johansen / NTB
DØMT: En mann er dømt til å betale 200 000 kroner i bot for å ha kjørt i ruspåvirket tilstand i Stavanger. Foto: Carina Johansen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det var en formiddag i september i fjor at mannen ble stoppet av politiet i Stavanger, skriver Stavanger Aftenblad.

En blodprøve viste at mannen en halvtime etter at han ble stoppet, hadde en rus som tilsvarte 0,5 i alkoholpromille, står det i dommen.

Mannen i 50-årene tilsto alt da han møtte i Sør-Rogaland tingrett mandag.

Mister lappen i ett år

Normalt er boten i slike saker på en og en halv ganger månedsinntekten. Mannen som kjørte i ruset tilstand, hadde i fjor en inntekt på nærmere 20 millioner kroner fra aksjer og 23 millioner kroner i formue. Han forklarte imidlertid i retten at han i dag ikke har noen fast inntekt, og at han har en langt lavere formue.

I dommen peker retten på at rettspraksis legger opp til at det ved atypiske inntekts- og formuesforhold må foretas en skjønnsmessig utmåling av boten. De satte derfor boten til 200 000 kroner.

I tillegg til boten dømmes mannen til 14 dagers betinget fengsel. Han mister også lappen i ett år.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer