Fikk 21 års fengsel i narkosak

Høyesterett har gitt mann (56) Norges høyeste narkostraff noensinne.

ARRESTERT: Mourad El Machouri (i midten) kommer til Oslo Lufthavn Gardermoen fra Nederland. 32-åringen må nå sone en dom på 19 års fengsel. Hans medsammensvorne (56) er dømt til norgeshistoriens strengeste narkostraff, 21 års fengsel. Foto: Frank Karlsen
ARRESTERT: Mourad El Machouri (i midten) kommer til Oslo Lufthavn Gardermoen fra Nederland. 32-åringen må nå sone en dom på 19 års fengsel. Hans medsammensvorne (56) er dømt til norgeshistoriens strengeste narkostraff, 21 års fengsel. Foto: Frank Karlsen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): En etnisk marokkaner (56) har, som den første i Norge, fått en rettskraftig dom på 21 års fengsel i en narkotikasak.

Dette er klart, etter at Høyesteretts ankeutvalg har forkastet ankene fra de fire hovedmennene i den såkalte Broken Lorry-saken.

I Borgarting lagmannsrett ble 56-åringen dømt til 21 års fengsel. Hans medsammensvorne, Mourad El Machouri (32), fikk 19 år.

Her kan du lese historien om hvordan politiet knuste norgeshistoriens verste narkobande.

StrafferabattI dommen mot 32-åringen er det innebakt en strafferabatt på grunn av en delvis tilståelse før hovedforhandling i lagmannsretten. Ytterligere to etniske marokkanere fikk 12 års fengsel hver.

Dette er dommer som etter Høyesteretts avgjørelse er rettskraftige.

56-åringen er dømt til en inndragning av fortjeneste på narkohandel på fem millioner, mens 32-åringen fikk tilsvarende 11, 5 millioner kroner.

Lagmannsretten slår fast at 56- og 32-åringen var ledere for en omfattende narkotikaorganisasjon. De ble også dømt etter den såkalte mafiaparagrafen, for å ha tilhørt en organisert kriminell gruppe med hovedsete i Nederland.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer