Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fikk 23 millioner med falske regninger

De såkalte forretningsmennene sendte regninger for tjenester de aldri har utført. For det fikk de 23 millioner. Nå må de møte i retten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge tiltalebeslutningen skal de åtte mennene fra Grenlands-området i løpet av en femårsperiode ha tilegnet seg over 23 millioner kroner fra en rekke institusjoner og bedrifter. Tiltalen omfatter også beskyldninger om skatteunndragelser, brudd på regnskapsloven, brudd på aksjeloven og heleri, skriver Dagens Næringsliv.

Metoden gjengen har brukt, ser ut til å ha vært stadig å opprette nye selskaper, slik at ingen skulle kjenne igjen navn og nummer på firmaene som sendte regningene. Foretakene har hatt tilforlatelige navn som Norsk Teleinformasjon as, Kommunenes Informasjonstjenester as og Norsk Foretaksopplysning as.

Enkeltbeløpene det ble reist krav om har i tillegg vært så små at de færreste tok seg bryet med å sjekke dem. Sju av ti betalte uten å mukke.

Saken mot de åtte mennene fra Grenlands-området kommer opp for Oslo byrett rett over nyttår. Tiltalen har vært klar i over ett år, men Økokrim har ennå ikke klart å forkynne den for alle de tiltalte.

Advokat Ellen Holager Andenæs er forsvarer for den hovedtiltalte i saken, en 41 år gammel mann. Mannen er den eneste som går igjen i alle tiltalepunktene i saken. Holager Andenæs ønsker ikke å kommentere tiltalen.

(NTB)

Hele Norges coronakart