Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fikk 25 000 dollar fra Sverige

Osama bin Ladens terrorornettverk al-Qaida har fått 25 000 dollar - 225 000 norske kroner - i pengegaver fra tilhengere i Sverige.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I en forlatt al-Qaida-leir i den afghanske byen Jalalabad ble det funnet adressebøker, falske pass og bankkort. I en regnskapsbok med sirlige økonomiske notater står blant annet denne oppføringen: Pengegavene skal ha blitt brukt til å kjøpe betong og byggemateriell, melder Aftonbladet.Funnet av notatene, som opprinnelig ble dokumentert av Los Angeles Times, viser ifølge avisa at det finnes en krets av bin Laden-tilhengere i Sverige. Det er uvisst om det er mange tilhengere som gir mindre beløp, eller om giverne er få og bemidlede.

Flyktet

al-Qaida-leiren i Jalalabad nær grensa til Pakistan ble forlatt i all hast da Nordalliansen tok kontroll over byen. På under en halvtimes varsel dro bin Ladens soldater av gårde med koner og barn, og satte kursen mot fortsatt Taliban-kontrollerte områder. I den umiddelbare flukten etterlot de par hundre al-Qaida-medlemmene seg viktige spor for den videre jakten på bin Ladens nettverk.Blant de viktigste ledetrådene er flere adresselister til personer i Islamabad i Pakistan, og i Europeiske byer som Frankfurt og London.Amerikanske etterretningstjenester vil trolig bruke opplysningene for alt de er verdt i sin kamp for å knuse al-Qaida-organisasjonen.

Hele Norges coronakart