Fikk 250 kroner for ostesmørbrød på nettet

Det flyvende spaghetti-monsteret åpenbarte seg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): I staten Kansas i USA raser kampen mellom aktivister som påstår at verden ikke kan forklares uten en guddommelig kraft, intelligent design-forkjemperne, og vitenskapstro tilhengere av utviklingslæren.

Slaget står om læren om intelligent design skal inn i læreplanen, skriver Forskning.no.

Spaghettikirke

Som en litt spesiell reaksjon på debatten og rettssaken stiftet fysikeren Bobby Henderson «The Church of the Flying Spaghetti Monster» etter at han etter sigende fikk en åpenbaring om at verden var skapt av en flygende klump spaghetti.

Henderson krevde at læren om den flygende spaghettiklumpen også skulle inn i læreplanen. Om læren om intelligent design kom inn.

Solgte ostesmørbrød på Ebay

Kirken fikk raskt et oppsving i USA, med mer eller mindre seriøse tilhengere. Så da Dave en dag sto og stekte et ostesmørbrød, og fant ut at det var det flygende spaghettimonsteret som åpenbarte seg på den brunsvidde siden av brødet, var han ikke sen om å legge ostesmørbrødet ut for salg på Ebay.

Etter en knallhard budgiving stakk en heldig kjøper av med det uspiselige smørbrødet for den nette summen av 41 dollar.

Ostesmørbrødet skal visstnok sendes til læringsutvalget for skolene i Kansas som et ledd i å presse dem til å ta hensyn til ideologien til det flygende spaghettimonsterets kirke.

ET TEGN FRA OVEN? Dette svimerket er verdt 250 kroner. Merket forestiller det flygende spaghettimonsteret som har et oppsving i USA for tida.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer