FÅR GAVET: Det vil redde liv i årene som kommer, sier finansdirektør I Norsk Luftambulanse, Geir Olsen. Foto: Norsk Luftambulanse
FÅR GAVET: Det vil redde liv i årene som kommer, sier finansdirektør I Norsk Luftambulanse, Geir Olsen. Foto: Norsk LuftambulanseVis mer

Fikk 250 mill. i gaver og donasjoner

Stiftelsen Norsk Luftambulanse kuttet medlemskontingenten, men inntektene økte likevel.

(Finansavisen.no): Etter over 40 år med medlemskontingent som inntektskilde, gikk Stiftelsen Norsk Luftambulanse (SNLA) over til å bli en ren giverorganisasjon, skriver Finansavisen.

- Vi var på forhånd usikre på 2017 inntektsmessig på grunn av vedtaket om å gå fra å være en medlemsorganisasjon til å bli en ren giverorganisasjon. Responsen har vært over all forventning, og vi har fått inn nesten 260 millioner kroner i gaver, sier en tydelig fornøyd finansdirektør Geir Olsen i SNLA.

I fjor fikk stiftelsen 258,1 millioner kroner i gaver og donasjoner. Året før var inntektene på 256,2 millioner kroner.

Den nye inntektsformen er mer i tråd med formålet SNLA har; å bringe akutt medisinsk behandling til pasienten. I stedet for å måtte opprettholde medlemsprogrammet kan alle ressurser nå rettes mot å forbedre kjernevirksomheten i stiftelsen, skriver avisen.

Datterselskapet Norsk Luftambulanse AS har kontrakt med staten og får dekket den operasjonelle virksomheten. SNLA jobber kontinuerlig med å forbedre tjenesten.

- Det meste av pengene vi samler inn går til forskning og utvikling, trening av personalet og implementering. Pengene gir oss muligheten til å gjøre Norsk Luftambulanse så bra som mulig, også utenom det minimumet staten ber om, sier generalsekretær i SNLA, Hans Morten Lossius, ifølge Finansavisen.

Med et aktivitetsoverskudd på nær 75 millioner kroner vil SNLA ha mulighet til å forbedre seg ytterligere og redde enda flere liv i årene som kommer.

- Vi er veldig glade for at så mange over hele landet støtter oss. Inntektene og overskuddet gir oss muligheten til å fortsette det arbeidet vi gjør, utvikle og forbedre oss for å kunne gi enda bedre og raskere hjelp til dem som trenger det. Det vil redde liv i årene som kommer, sier Olsen, til avisen.

Andre økonominyheter:
- Dette er ikke Olav Thon-styring - Dreamlinere er ikke for billigsalg
Trygve Hegnar: Et glass for mye i KrF