Fikk 29 seksere

Her er Norges flinkeste elev: Johan Christensen (19) fikk 29 seks-ere av 29 mulige.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

-  Jeg leser ikke enormt mye, altså. Jeg er sosial også. Og jeg har kjæreste, sier Johan Christensen.

Anne Sofie Hippe (18) bekrefter at kjæresten hennes ikke bare sitter med nesa i bøkene.

Tid til kjæresten også

-  Han har litt tid til å være sammen med meg også. Men han leser en del. Samtidig er det litt urettferdig, for han tar ting veldig lett, sier hun og sender et varmt smil til kjæresten.

I går fikk landets elever i videregående skole eksamenskarakterene. For Johan var det full pott.

-  Eksepsjonelt

-  Dette er helt eksepsjonelt. Ikke bare har han fått beste karakter i alle fag. Johan har til og med tatt flere fag enn nødvendig. Dette tror jeg ingen andre matcher, sier assisterende rektor Edvin Svela på Oslo katedralskole.

Kravene til elevene er at de skal ha 90 timer sammenlagt i løpet av tre år. Johan har 102, 12 timer mer enn de fleste andre elever.

At en elev går ut med så bra resultat går ikke ubemerket hen. For Johan begynte dagen med en telefon fra klasseforstanderen, som mente han burde komme tidligere på skolen.

Kalt inn til rektor

På skolen ble han kalt inn til rektor, hvor han fikk opplest de sup-re karakterene, og overrakt ei bok om skolens historie i gave. I permen hadde rektor selv skrevet en hilsen til den flinke eleven.

Deretter fulgte gratulasjoner fra lærere og medelever, og intervju med avisene.

-  Det er litt moro med oppmerksomheten. Det er ikke så mye oppstyr rundt meg til vanlig, smiler Johan beskjedent.

Klasseforstanderen Anders H. Nes er ikke i tvil om at superresultatet er velfortjent.

-  Johan har en utrolig forståelse for fagene. Disse karakterene er veldig fortjent, sier klassestyreren, som har undervist Johan i norsk og historie.

Blir kanskje forsker

-  Jeg er interessert i ting og har lagt litt arbeid i skolen, forteller Johan.

Nå venter sommerferie på hytta i Kragerø før han skal være sivilarbeider på forskningsstiftelsen Fafo til høsten. Etter det ser han for seg studier i statsvitenskap på Universitetet i Oslo.

-  Jeg gleder meg til å begynne å studere. Jeg vet ikke hva jeg har lyst til å jobbe med, men det kan hende jeg prøver meg som forsker.

BEST: Johan Christensen (19) fikk en stor gratulasjonsklem av kjæresten Anne Sofie Hippe (18), da det ble kjent at han går ut av videregående med bare seksere.