Fikk 3 000 000 000 kroner i fanget

Nettmøtet avlyst grunnet teknisk feil.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Seks av partiene på Stortinget undertegnet i dag et klimaforlik som skal ligge til grunn for oppnåelse av Kyoto-forpliktelsene, målet om karbonnøytralitet og Norges engasjement for å hjelpe verden med å kutte CO2-utslipp.

- Forliket er et kvantesprang i forhold til den fullstendige miljøpausen som Norge hadde fra 1995 til 2005 da det var ti års søvngjengeri, sier Solheim til NTB.

Grønne strøm-sertifikater

Solheim er særlig fornøyd med satsingen på regnskog og kampen mot avskoging, der de seks partiene forplikter seg til å bruke tre milliarder, eller 3 000 000 000 kroner.

- Regnskogvernet er veldig viktig. Det samme er forhandlingene med Sverige om grønne sertifikater. Drastisk opptrapping av satsingen på forskning er av svært stor betydning, sier Solheim.

Flere av sakene Solheim gleder seg over har kommet på plass under forhandlingene med de tre opposisjonspartiene. Før forhandlingene understreket Solheim flere ganger at det var viktig med et bredt forlik for SV.

Strid om oljeutvinning

- Jeg vil gi honnør til opposisjonen i denne saken. Miljøpolitisk har Norge sovet i timen i ti år. Med klimameldingen og dagens klimaforlik kommer vi et langt skritt videre. Dagen i dag er en merkedag, sier Solheim.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer