Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fikk 3 000 000 000 kroner i fanget

Nettmøtet avlyst grunnet teknisk feil.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Seks av partiene på Stortinget undertegnet i dag et klimaforlik som skal ligge til grunn for oppnåelse av Kyoto-forpliktelsene, målet om karbonnøytralitet og Norges engasjement for å hjelpe verden med å kutte CO2-utslipp.

- Forliket er et kvantesprang i forhold til den fullstendige miljøpausen som Norge hadde fra 1995 til 2005 da det var ti års søvngjengeri, sier Solheim til NTB.

Grønne strøm-sertifikater

Solheim er særlig fornøyd med satsingen på regnskog og kampen mot avskoging, der de seks partiene forplikter seg til å bruke tre milliarder, eller 3 000 000 000 kroner.

- Regnskogvernet er veldig viktig. Det samme er forhandlingene med Sverige om grønne sertifikater. Drastisk opptrapping av satsingen på forskning er av svært stor betydning, sier Solheim.

Flere av sakene Solheim gleder seg over har kommet på plass under forhandlingene med de tre opposisjonspartiene. Før forhandlingene understreket Solheim flere ganger at det var viktig med et bredt forlik for SV.

Strid om oljeutvinning

- Jeg vil gi honnør til opposisjonen i denne saken. Miljøpolitisk har Norge sovet i timen i ti år. Med klimameldingen og dagens klimaforlik kommer vi et langt skritt videre. Dagen i dag er en merkedag, sier Solheim.

NORSK OLJE TRUER VERDENS FATTIGE: Det mente miljøvernminister Erik Solheim under Natur og Ungdoms landsmøte i januar. Men hva vil han gjør med det? Det kan du få svar på under. Foto: Knut Falch / SCANPIX
NORSK OLJE TRUER VERDENS FATTIGE: Det mente miljøvernminister Erik Solheim under Natur og Ungdoms landsmøte i januar. Men hva vil han gjør med det? Det kan du få svar på under. Foto: Knut Falch / SCANPIX Vis mer

SV har tradisjonelt vært svært skeptiske til å øke utvinningen på norsk sokkel, men etter at de rødgrønne inntok regjeringslokalene har ikke det ført til en merkbar forandring. Tidligere denne måneden gikk han hardt ut på Natur og Ungdoms landsmøte og sa seg enig i at norsk olje truer fattige mennesker på livet

- Mener du dette bør få konsekvenser for tildelingen av nye områder til oljeindustrien i 20. konsesjonsrunde, spurte en av delegatene.
 

- Ja, svarte Solheim.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media