Fikk 30 000 i bot etter ferjesmell

Overstyrmann var opptatt med andre ting da ferge braste i en molo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): I september i fjor seilte bilferjen «MS Melshorn», som tilhører Hurtigruten Group, rett i en molo på Hareid i Møre og Romsdal.

Ferjen skulle egentlig seile mellom to moloer gjennom et sund, men «MS Melshorn» bommet med rundt 100 meter på åpningen mellom de to utstikkerne.

Opptatt av printer

Politiet iverksatte etterforskning og det ble tatt blodprøver av mannskapet om bord.

Men det var ikke promille eller medikamenter som førte til den fatale bommen. Derimot var det en PC, en printer, en forsvunnet matros og en overstyrmann som oppholdt seg på feil sted da ulykken inntraff.

Sunnmørsposten skriver at overstyrmannen som hadde ansvar for navigeringen på ulykkestidspunktet, lot en matros forlate brua. Matrosens oppgave var å holde utkikk.

Etter at matrosen forlot brua gikk overstyrmannen i akterenden av ferjen for å hente noen utskrifter fra en PC på en printer. Akkurat da smalt ferjen inn i moloen med en hastighet på 11 knop.

Bøtelagt

Overstyrmannen er nå ilagt en bot på 30 000 kroner for ikke å ha utvist tilstrekkelig aktsomhet, skriver Sunnmørsposten.

Det var sju passasjerer, ett mannskap på seks og en del biler om bord da fergen traff moloen. Ingen ble skadd i sammenstøtet, men ferjen fikk seg en skikkelig smell og kunne ikke seile for egen maskin etter ulykken.

«MS Melshorn» har fortsatt ikke satt i drift etter ulykken. Ferjen er 112 meter lang, tar 350 passasjerer og ble bygd i 1999.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer