Fikk 30 dager i fengsel

En gråtkvalt Anne-Kat. Hærland (32) erkjente straffskyld på alle tre punkter i retten i dag. Retten svarte med å dømme henne til 30 dager i fengsel og ga henne 90 000 kroner i bot.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

OSLO (Dagbladet.no): Like etter klokka 14 dømte Oslo tingrett Anne Kat. Hærland til 30 dagers ubetinget fengsel, og 90 000 kroner i bot, noe som tilsvarer halvannen brutto månedslønn.

Hærland ble også fradømt sertifikatet i to år, og må kjøre opp på nytt når hun i november 2005 kan sette seg bak rattet igjen.

Anne-Kat Hærland tok betenkningstid på om hun vil akseptere dommen, eller om hun skal anke.

Straffen er i tråd med påtalemyndigheten påstand.

Alvorstynget

Mandag formiddag klokka 10.25 ankom en svartkledd Anne Kat. Hærland rettssal nummer 207 i Oslo tinghus.

Der skulle hun forklare seg om den famøse fyllekjøringen i Oslo den 11. november i fjor.

Tv-kjendisen hadde motsatt seg all form for fotografering til og fra rettssalen, og det var en tydelig alvorstynget Anne Kat. som inntok tiltalebenken sammen med sin forsvarer Peter S. Nørgård. På tilhørerbenken satt omtrent 30 pressefolk.

Erkjente straffskyld

Etter at dommerfullmektig Johan Berg hadde gått gjennom siktelsen, erkjente Hærland straffskyld for tre brudd på veitrafikkloven - å ha kjørt i påvirket tilstand, å ha krasjet i to biler, samt å ha unnlatt å melde fra etter den første påkjørselen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer