Fikk 300 kr til julefeiring

TROMSØ (Dagbladet): Arbeidsledige Jon Olav Dalelv (21) oppsøkte sosialkontoret for å be om penger til jul og nyttår. I går ble han sendt ut døra med 300 kroner. Sosialkontoret mente det burde rekke.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Jeg føler meg som en dritt, en som ikke er verdt noen ting. Jeg tok til tårene der inne på kontoret, men det hjalp ikke. Der og da ga jeg opp alt, sier en fortvilet tromsøgutt til Dagbladet.

Han viser oss utbetalingsanvisningen fra sosialkontoret i Tromsø. Den viser at han kan heve 300 kroner på et av byens postkontorer.

- Det er så jævla iskaldt. Jeg føler meg helt utkjørt etter å ha kjempet mot dem, sier han.

Krisehjelp

Et nytt rundskriv har skapt litt juleglede blant landets fattige, dette var høytida da landets sosialkontorer skulle vise raushet og litt barmhjertighet. Dagbladet har i de siste dagene fortalt om flere personer som har fått ekstra penger fra sosialkontorene for å feire jul. Politikere og byråkrater har vært enige om at folk skal ha litt ekstra.

Men ikke Jon Olav.

Lille julaften streifet han rundt i Tromsøs julegater. Dagen før dagen så han folk handle for tusenvis av kroner, sjøl har han to kroner i bukselomma. I oktober mistet han jobben. Firmaet gikk konkurs, han har ikke fått utbetalt lønna den tidligere arbeidsgiveren skylder ham. Han har meldt seg arbeidsledig, først i januar vil han motta dagpenger.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer