Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fikk 300.000 i bot etter dødsbrann

- Billig erstatning.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Hovden Høyfjellsenter har fått 300.000 kroner i bot etter brannen i vinter hvor tre danske jenter omkom.

Påtalemyndighetenes reaksjoner er rettet mot foretaket, Hovden Høyfjellsenter. Vi har ikke funnet grunnlag for å reise tiltale mot noen enkeltperson, sier politiadvokat Jarle Rudi til Fædrelandsvennen.

Manglet batteri i røykvarsler

Politiets etterforskning viste at det var mangelfull kontroll med røykvarslerne på utliehyttene.

En elektrisk feil var årsaken til at brannen startet i en av hyttene. Brannen startet midt på natten og det var ikke batteri i røykvarsleren.

Tre danske jenter omkom i brannen, mens seks andre jenter reddet livet ved å kaste seg ut i snøen.

De tre tenåringene var en del av en dansk gruppe med 200 ungdomsskoleelever fra Vejstrup Ungdomsskole på Sør-Fyn.

Styreformann ved Hovden Høyfjellsenter, Ole P. Bruun, vil ikke si så mye om boten.

Billig erstatning: Moren til en av jentene som omkom mener 300.000 er en billig erstatning for tre liv. Foto: Torbjørn Berg/Dagbladet
Billig erstatning: Moren til en av jentene som omkom mener 300.000 er en billig erstatning for tre liv. Foto: Torbjørn Berg/Dagbladet Vis mer

- Brannen natt til mandag 31. januar rir meg hele døgnet. Hver eneste dag. Derfor må dere ha forståelse for at jeg ikke ønsker å si så mye, sier Bruun til Fædrelandsvennen.

Billig erstatning

De pårørende mener at boten er en billig erstatning for tre menneskeliv.

- 300.000 kroner for tre menneskeliv. Det høres umiddelbart billig ut. Men jeg er naturligvis fortsatt bitter over det som har skjedd, sier Pia Mikkelsen, mor til en av de omkomne jentene.

-Vi er tre familier som ikke får våre døtre tilbake, uansett hvordan dommen er. Men jeg håper under alle omstendigheter at saken innebærer at sikkerheten strammes opp på Hovden. Og ikke bare på de hyttene Hovden Høyfjellsenter eier. Det er uhyggelig å tenke på at så mange unge drar på skiferie i den typen hytter. Det var en tikkende bombe Signe og de andre flyttet inn i, og det måtte gå galt, sier Mikkelsen til Fædrelandsvennen.

Varslet via lokalavisen

Mikkelsen ble varslet om boten via lokalavisen, Fyens Stifttidende.

- Jeg er nærmest sjokkert. Norsk politi har lovet oss at vi foreldre skulle bli orientert først når det ble tatt en beslutning, sier Pia Mikkelsen, til Fædrelandsvennen.

image: Fikk 300.000 i bot etter dødsbrann